Οι τρεις τροφές που «πυροδοτούν» τις ημικρανίες

Οι τρεις τροφές που «πυροδοτούν» τις ημικρανίες

Αδιαμφισβήτητα, μία από τις πιο ενοχλητικές καταστάσεις που μπορεί να βιώσει κανείς είναι η ημικρανία και ο έντονος πονοκέφαλος.

Μια κρίση ημικρανίας μπορεί να πυροδοτηθεί από πολλούς διαφορετικούς παράγοντες, όπως ο πόνος στον αυχένα, η κούραση, ο ανήσυχος ύπνος και οι έντονες μυρωδιές.

Ωστόσο, σύμφωνα με έρευνες, μεγάλο πρόβλημα μπορεί να προκαλέσουν και κάποιες τροφές. Σύμφωνα με τους ειδικούς και μετά από μελέτες, όσοι πάσχουν από ημικρανίες, διαθέτουν στο στόμα και στο έντερό τους περισσότερους μικροοργανισμούς που διασπούν γρήγορα τα νιτρικά άλατα. Αυτό εν μέρει εξηγεί γιατί ορισμένες τροφές, που περιέχουν νιτρικά άλατα φαίνεται να «πυροδοτούν» ημικρανίες.

​Όταν αυτές οι χημικές ουσίες διασπώνται από τα βακτήρια στο σώμα μετατρέπονται σε νιτρικό οξείδιο στο αίμα, το οποίο διαστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία και μπορεί να προκαλέσει πονοκέφαλο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τρεις χαρακτηριστικές τροφές είναι η σοκολάτα, το κρασί και τα επεξεργασμένα κρεάτα, όπως τα λουκάνικα. Αν, λοιπόν πάσχετε από ημικρανίες, ρίξτε λίγο περισσότερο βάρος και στο διαιτολόγιό σας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.