ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Αυτοί είναι οι πέντε λόγοι που πρέπει να αποφεύγεις να κάθεσαι σταυροπόδι

Αυτοί είναι οι πέντε λόγοι που πρέπει να αποφεύγεις να κάθεσαι σταυροπόδι

Διαβάστε παρακάτω πέντε λόγους που πρέπει να αποφεύγετε να κάθεστε σταυροπόδι.

Θα μπορούσε να προκαλέσει παράλυση των νεύρων

Όταν κάθεσαι με σταυρωμένα πόδια για πολύ ώρα, μπορεί να προκληθεί μια κατάσταση που ονομάζεται παράλυση των νεύρων. Κατά τη διάρκεια αυτού, δυσκολεύεσαι να σηκώσεις το πόδι σου, μπορεί να προκαλέσει μούδιασμα στους μυς και θα μπορούσες ακόμη και να καταλήξεις να τραυματίσεις το περoνιαίο νεύρο σου.

Θα μπορούσε να προκαλέσει υψηλή αρτηριακή πίεση

Σύμφωνα με μελέτη, το να σταυρώνεις τα πόδια σου στο επίπεδο του γόνατος αυξάνει σημαντικά την αρτηριακή σου πίεση. Επιβεβαιώθηκε επίσης ότι δεν υπήρχε αύξηση της αρτηριακής πίεσης κατά τη σταύρωση των ποδιών στους αστραγάλους. Ωστόσο, συνιστάται να αποφεύγεις να σταυρώνεις τα πόδια σου εάν είσαι άτομο με υψηλή αρτηριακή πίεση.

Θα μπορούσε να οδηγήσει σε κακή στάση του σώματος

Σύμφωνα με την ίδια μελέτη, το να κάθεσαι με τα πόδια σου σταυρωμένα για περισσότερο από 3 ώρες την ημέρα μπορεί να προκαλέσει πλευρική κλίση του ώμου και της πυέλου και μπορεί να φέρει το κεφάλι πιο μπροστά. Μπορεί επίσης να οδηγήσει σε κακή ευθυγράμμιση της σπονδυλικής σου στήλης και η ακατάλληλη στάση του σώματος οδηγεί σε πόνο και δυσκαμψία στους μυς.

Θα μπορούσε να προκαλέσει πόνο στις αρθρώσεις

Το να σταυρώνεις τα πόδια σου δεν είναι μόνο κακό για τη στάση σου, αλλά μπορεί επίσης να προκαλέσει πόνο στις αρθρώσεις σου. Θα μπορούσε να βλάψει το λαιμό, τη λεκάνη, το κάτω μέρος της πλάτης και τα γόνατά σου. Και θα πρέπει ιδιαίτερα να αποφεύγεις να σταυρώνεις τα πόδια σου εάν έχεις ήδη πόνο στο γόνατο.

Θα μπορούσε να προκαλέσει πρήξιμο στον αστράγαλο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Απόφυγε να σταυρώνεις τα πόδια σου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης – είναι απολύτως ασφαλές για το μωρό, αλλά θα μπορούσε να προκαλέσει πρήξιμο στους αστραγάλους σου και κράμπες στα πόδια. Εάν εμφανίσεις κάποιο από αυτά τα δύο που αναφέραμε, δοκίμασε να καθίσεις με τα δύο πόδια στο πάτωμα ή να τα σηκώσεις πάνω.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.