Δ.Σαρηγιάννης: «Δύσκολο να ανοίξει το λιανεμπόριο με τόσα πολλά κρούσματα»

Δ.Σαρηγιάννης: «Δύσκολο να ανοίξει το λιανεμπόριο με τόσα πολλά κρούσματα»

Για το πιθανό άνοιγμα του λιανεμπορίου μίλησε ο Καθηγητής υγειονομικής και περιβαλλοντικής μηχανικής ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Σύμφωνα με όσα είπε ο καθηγητής στην τηλεόραση του Mega, είναι δύσκολο να ανοίξει το λιανεμπόριο με τόσα πολλά κρούσματα. Μέχρι την Καθαρά Δευτέρα εκτιμά ότι η εικόνα θα είναι λίγο καλύτερη σε σχέση με τώρα, ενώ μέχρι το τέλος Μάρτη θα έχει γίνει μια αποκλιμάκωση, η οποία θα είναι αρκετά ικανοποιητική ώστε να συζητηθεί το άνοιγμα.

Το σημαντικό είναι, υποστήριξε, ότι θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε το χρόνο που είμαστε σε lockdown ώστε να ανοίξουμε με μεγαλύτερη ασφάλεια.

Τι είπε για τα σχολεία

Για τα σχολεία είπε ότι αν η διασπορά στην κοινότητα μείνει σε χαμηλά ποσοστά τότε τα σχολεία μπορούν να ανοίξουν με μια σχετική ευκολία, όπως συμβαίνει σε άλλες περιοχές.

Στην ιδέα ενός ολικού lockdown δύο εβδομάδων, που πρότεινε ο γιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης, είναι μια λύση που μπορεί να δώσει αποτέλεσμα. Ωστόσο, όλες οι λύσεις εξαρτώνται από το κατά πόσο εφαρμόζονται.

«Όταν είμαστε σε ημικλείσιμο, να προετοιμαζόμαστε για να ανοίγουμε καλύτερα και πιο οργανωμένα», τόνισε ο κ. Σαρηγιάννης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, για την κατάσταση που επικρατεί στη Θεσσαλονίκη, είπε πως ακολουθεί μια ήπια αυξητική πορεία, αλλά είναι ελεγχόμενη, αν και τυπικά βρίσκεται στο κόκκινο. Αυτό που ανησυχεί είναι τα μεταλλαγμένα στελέχη και γι’ αυτό πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και να ακολουθούμε τις οδηγίες των ειδικών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.