ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ιταλικά νησιά ζητούν κατ’εξαίρεση εμβολιασμούς για τον τουρισμό

Ιταλικά νησιά ζητούν κατ’εξαίρεση εμβολιασμούς για τον τουρισμό

To σύμπλεγμα των νησιών Εγκάντι (Φαβινιάνα, Λεβάντσο και Μαρέτιμο) που βρίσκονται κοντά στην Σικελία ζήτησαν να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Ελλάδας και να εμβολιαστούν κατ’ εξαίρεση.

Όπως ανέφεραν τα κανάλια του τηλεοπτικού ομίλου Μπερλουσκόνι, στόχος της κίνησης αυτής, που έχει ως σημείο αναφοράς τα ακριτικά νησιά της Ελλάδας, είναι να προστατευθεί ο τοπικός πληθυσμός από τον κορονοϊό, αλλά και να ευνοηθεί η έλευση των τουριστών κατά τη θερινή περίοδο.

Ένας από τους πρώτους που ζήτησε από την κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι να εμβολιαστεί άμεσα όλος ο πληθυσμός της περιοχής του, ήταν ο δήμαρχος της Φαβινιάνα, Φραντσέσκο Φορτζιόνε, ο οποίος θέλει να πετύχει μια σαφώς ευνοϊκότερη τουριστική σεζόν από την περσινή.

Ο δε περιφερειάρχης της Σικελίας, Νέλο Μουζουμέτσι στήριξε το αίτημα και ζήτησε από την κυβέρνηση της Ρώμης «να εντάξει στη λίστα των πολιτών προς άμεσο εμβολιασμό, τους κατοίκους των μικρότερων και απομακρυσμένων νησιών της χώρας».

Ο εμβολιασμός, πάντως, ήδη ξεκίνησε, χάρη στη μεταφορά των παρτίδων από την ιταλική οικονομική αστυνομία, στις μικρές νήσους Ποντίνε, οι οποίες βρίσκονται στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ρώμης και Νάπολης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σημειώνεται, τέλος, ότι τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, τις περασμένες ημέρες έδωσαν μεγάλη έμφαση στην είδηση της ολοκλήρωσης του εμβολιασμού των κατοίκων του Καστελλόριζου, το οποίο έγινε, πλέον, όπως τονίζεται, «νησί covid -free», δηλαδή έτοιμο να υποδεχθεί τους τουρίστες, υπό συνθήκες πλήρους ασφαλείας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.