Παραδοχή Μ.Δερμιτζάκη: «Δεν είναι καλή λύση το σκληρό lockdown»

Παραδοχή Μ.Δερμιτζάκη: «Δεν είναι καλή λύση το σκληρό lockdown»

Ομολογία πως το ακόμα πιο αυστηρό lockdown δεν είναι η λύση για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού από τον καθηγητή Γενετικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης Μανώλης Δερμιτζάκης.

Συγκεκριμένα ο Μ.Δερμιτζάκης κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης το πρωί της Τετάρτης, εξέφρασε την εκτίμηση πως η εφαρμογή ενός σκληρότερου lockdown δεν είναι η λύση στο γεγονός ότι δεν αποδίδουν όπως θα έπρεπε τα μέτρα κατά του κορωνοιού.

«Επειδή ο ασθενής είναι σε κρίσιμη κατάσταση δεν μπορούμε να παίρνουμε πολλά ρίσκα. Αυτή τη στιγμή η αύξηση της δόση κατά τη γνώμη μου δεν θα δουλέψει» υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι πιστεύει κάτι τέτοιο όχι επειδή θεωρητικά το πιο σκληρό lockdown δεν είναι καλή λύση αλλά επειδή στην πράξη δεν θα μπορέσει να εφαρμοστεί.

«Tα πράγματα είναι σαν να έχουμε έναν ασθενή στο νοσοκομείο. Του δίναμε ένα φάρμακο το οποίο παλιά μπορούσε να τον βοηθήσει, τώρα το φάρμακο δεν δουλεύει, έχουμε δύο επιλογές λοιπόν. Η θα αυξήσουμε την δόση του φαρμάκου, ή θα αλλάξουμε το φάρμακο» συνόψισε δίνοντας μια παρομοίωση αναφορικά με το ζήτημα του ότι τα μέτρα κατά του κορωνοϊού δεν φαίνεται να αποδίδουν.

Ο κος Δερμιτζάκης εξήγησε δηλαδή πως ή θα μπορέσουμε να βάλουμε ένα πολύ πιο αυστηρό lockdown, αλλά να εφαρμοστεί και να μπορέσουμε να ελέγξουμε ακόμη και αυτούς που δεν έχουν διάθεση να το εφαρμόσουν ή θα προχωρήσουμε σε μια εντελώς άλλη στρατηγική.

«Δεν υπάρχει άλλη επιλογή» τόνισε και πρόσθεσε πως αυτό είναι ένα δίλλημα που δεν ξέρουμε πως θα δουλέψει.

Σύμφωνα με τον καθηγητή εάν και εφόσον αποφασιστεί η πρακτική του «σκληρότερου lockdown» πρέπει να ξεκαθαριστεί τι ακριβώς σημαίνει αυτό, και αυτή η λύση να δουλέψει.

Ο κος Δερμιτζάκης δήλωσε πως δεν είναι σε θέση να περιγράψει τυχόν νέα μέτρα καθώς δεν είναι σε θέση να πει πως θα περιοριστεί η κινητικότητα των ανθρώπων η οποίοι μέχρι τώρα δεν έχουν περιορίσει την κοινωνικότητα τους ενώ έπρεπε.

«Δεν μπορώ να σας πω πως θα σταματήσουν κάποιοι νέοι να κάνουν πάρτυ ή κάποιοι να βγαίνουν έξω και να πηγαίνουν από το ένα μέρος της Αθήνας στο άλλο.»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Είναι πάρα πολύ δύσκολο να σας το πω κι αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα» τόνισε και πρόσθεσε ότι ακούει πολλούς συναδέλφους του να μιλούν για καταστροφή εάν ανοίξουμε την ώρα που υπάρχει κώλυμα ως προς το ποια είναι η καλύτερη λύση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.