ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Johnson & Johnson: Θα συνεργαστεί με την Merck για την παραγωγή του εμβολίου κατά του κορωνοϊού

Johnson & Johnson: Θα συνεργαστεί με την Merck για την παραγωγή του εμβολίου κατά του κορωνοϊού

O πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, γνωστοποίησε πως η Merck & Co Inc θα βοηθήσει στην παραγωγή του εμβολίου κατά του κορωνοϊού της ανταγωνιστικής της Johnson & Johnson (J&J), προκειμένου να επιταχυνθεί η αργή σε σχέση με τις αρχικές υποσχέσεις παραγωγή του εμβολίου της μιας δόσης.

Ο ίδιος είπε ότι η αμερικανική κυβέρνηση επικαλέστηκε το νομοσχέδιο αμυντικής παραγωγής (Defense Production Act) για να βοηθήσει στον εξοπλισμό δύο εργοστασιακών μονάδων της Merck για την παραγωγή του εμβολίου της J&J.

«Ένα από τα πράγματα που έμαθα, όταν ήρθα στο προεδρικό γραφείο, ήταν ότι η Johnson & Johnson βρισκόταν πίσω στη βιομηχανική παραγωγή. Απλά δεν γίνονταν αρκετά γρήγορα. Έτσι, η ομάδα μου δούλεψε σκληρά για την επιτάχυνση της προσπάθειας» πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο Μπάιντεν δήλωσε ότι τα εργοστάσια που παράγουν ήδη το εμβόλιο της J&J θα αυξήσουν την παραγωγή τους, παράγοντας εμβόλια 24 ώρες το 24ωρο, επτά ημέρες την εβδομάδα.

​Μία αυξημένη διάθεση του εμβολίου της J&J γρηγορότερα θα επιταχύνει σημαντικά την προσπάθεια του εμβολιασμού στις ΗΠΑ, καθώς μπορείς να εμβολιάσεις διπλάσιο αριθμό ανθρώπων με τον ίδιο αριθμό εμβολίων.

Τα άλλα δύο εμβόλια που έχουν λάβει έγκριση στις ΗΠΑ (Pfizer Inc- BioNTech, Moderna Inc) απαιτούν δύο δόσεις εμβολιασμού, με ενδιάμεσο διάστημα μερικών εβδομάδων.

Ο Μπάιντεν δήλωσε πως η κυβέρνησή του έχει τώρα εξασφαλίσει αρκετά εμβόλια για τον εμβολιασμό κάθε ενήλικα στις ΗΠΑ μέχρι το τέλος Μαΐου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Βάσει του συμβολαίου που είχε υπογράψει η J&J υποτίθεται ότι θα είχε διανείμει 12 εκατομμύρια δόσεις μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, αλλά είχε λιγότερες από 4 εκατομμύρια δόσεις έτοιμες για διάθεση, όταν το εμβόλιο της έλαβε έγκριση το Σάββατο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.