ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Εμβόλιο AstraZeneca – Ν.Κορέα: Κατέληξαν δύο άνθρωποι λίγο μετά τον εμβολιασμό τους

Εμβόλιο AstraZeneca – Ν.Κορέα: Κατέληξαν δύο άνθρωποι λίγο μετά τον εμβολιασμό τους

Δύο πολίτες στην ευρύτερη μητροπολιτική περιοχή της Σεούλ της Νότια Κορέα, έχασαν την ζωή τους λίγο μετά τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca.

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, το πρώτο άτομο ήταν περίπου στη δεκαετία των 50.

Ώρες μετά τον εμβολιασμό τους την Τρίτη το πρωί, ο ασθενής άρχισε να εμφανίζει συμπτώματα καρδιακής ανεπάρκειας και αντιμετώπισε δυσκολία στην αναπνοή, αλλά ανέκαμψε μετά από επείγουσα φροντίδα.

​Ωστόσο, τα συμπτώματα επανεμφανίστηκαν το επόμενο πρωί και οδήγησαν τελικά στο θάνατό του.

Το δεύτερο άτομο, ένας 63χρονος άνδρας με εγκεφαλοαγγειακή νόσο, πέθανε επίσης την Τετάρτη το πρωί, τέσσερις ημέρες μετά τον εμβολιασμό του. Είχε ήδη εμφανίσει ένα 24ωρο μετά τον εμβολιασμό σύμφωνα με τα τοπικά μέσα σοβαρά συμπτώματα, όπως υψηλό πυρετό και πόνο σε όλο το σώμα.

Σε κάθε περίπτωση, οι υγειονομικοί αξιωματούχοι δεν έχουν ακόμη αποδείξει εάν οι θάνατοι προκλήθηκαν από παρενέργειες που προκάλεσε το εμβόλιο, όπως πρόσθεσε το πρακτορείο ειδήσεων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Νότια Κορέα χρησιμοποιεί το εμβόλιο AstraZeneca για ιατρικό προσωπικό και ασθενείς σε γηροκομεία, αλλά το έχει απαγορεύσει για ηλικιωμένους ηλικίας 65 ετών και άνω, καθώς τα δεδομένα σχετικά με τις επιδράσεις του εμβολίου στην τελευταία ήταν ανεπαρκή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.