ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Προκλητική Μ.Παγώνη: «Μέχρι τώρα δεν ήμασταν σε κανονικό lockdown – Τα “έξυπνα” μέτρα θα αποδώσουν»

Προκλητική Μ.Παγώνη: «Μέχρι τώρα δεν ήμασταν σε κανονικό lockdown – Τα “έξυπνα” μέτρα θα αποδώσουν»

Την άποψη πως η χώρα δεν είχε μέχρι σήμερα «κανονικό» lockdown, ακόμα και εάν η οικονομία είναι κλειστή εδώ και καιρό και οι πολίτες είναι αναγκασμένοι να παραμένουν σπίτια τους εξέφρασε η Πρόεδρος Νοσοκομειακών Γιατρών, Ματίνα Παγώνη.

Σύμφωνα με την Μ.Παγώνη τη διαφορά για να «επιτύχει» τo lockdown θα την κάνει το να μην πηγαίνουν πάνω από 2 χιλιόμετρα από το σπίτι τους οι πολίτες για ψώνια και το να μην μπαίνουν στα αυτοκίνητα τους ή στις μοτοσυκλέτες τους, παρά μόνο να κινούνται με τα πόδια και το ποδήλατο.

Μέτρα τα οποία «βαφτίστηκαν» ως «έξυπνα» και κάποιοι από τους «ειδικούς», όπως η Ματίνα Παγώνη, θεωρούν πως μας «σώσουν».

Για τα νέα μέτρα η Παγώνη είπε στο Mega πως αυτά θα βοηθήσουν ώστε να υπάρχει περισσότερος έλεγχος, καθώς μέχρι τώρα δεν ήμασταν σε κανονικό lockdown. «Τα μέτρα είναι πιο έξυπνα και μπορούν να πραγματικά να αποδώσουν».

Είπε μάλιστα, ότι μετά τις 16 Μαρτίου τα σχολεία και τα καταστήματα μπορούν να επαναλειτουργήσουν, ώστε να ξεκινήσει ένας άλλος ρυθμός ζωής.

Σύμφωνα με την κυρία Παγώνη, η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι πολύ δύσκολη, καθώς το σύστημα υγείας βρίσκεται στα όριά του και υπάρχουν πολλές ελλείψεις σε προσωπικό και υλικοτεχνικές υποδομές.

Σταδιακά οι διασωληνωμένοι θα μειωθούν, αλλά αυτό που έχει σημασία είναι να μειωθεί ο αριθμός των κρουσμάτων. Αυτό θα επιτευχθεί με τους εμβολιασμούς, υπογράμμισε. Εκτίμησε ότι μέχρι το τέλος Ιουνίου θα έχει εμβολιαστεί ένα 50-60% του πληθυσμού ώστε να έχουμε σχετική ανοσία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.