ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Εμβόλιο AstraZeneca – Ελλάδα: Προς κατάργηση οδεύει ο περιορισμός για άτομα άνω των 65 χρόνων

Εμβόλιο AstraZeneca – Ελλάδα: Προς κατάργηση οδεύει ο περιορισμός για άτομα άνω των 65 χρόνων

Σύμφωνα με πληροφορίες, και η χώρα μας, κατά το παράδειγμα άλλων ευρωπαϊκών χωρών, αναμένεται να άρει τον ηλικιακό περιορισμό που ισχύει σήμερα για τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca.

Σήμερα, Παρασκευή, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών αναμένεται να εξετάσει όλα τα νεότερα επιστημονικά δεδομένα για την ασφάλεια και αποτελεσματικότητα του εμβολίου της AstraZeneca στα άτομα άνω των 65 ετών.

Στοιχεία τόσο από τις κλινικές μελέτες που συνεχίζει να κάνει η AstraZeneca με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, όσο και από τη χορήγησή του σε άτομα άνω των 65 ετών στο Ηνωμένο Βασίλειο και άλλες χώρες, δείχνουν ότι επιτυγχάνει ικανοποιητικό ποσοστό ανοσίας.

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών της χώρας μας θα εξετάσει όλα τα νεότερα δεδομένα, απόψε Παρασκευή, και την επόμενη εβδομάδα, σε μια δεύτερη συνεδρίαση επί του θέματος, αναμένεται θα δώσει το πράσινο φως για τη χορήγηση του εμβολίου και σε άτομα άνω των 64 ετών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αυτό αναμένεται να δώσει μια ισχυρή ώθηση στην εμβολιαστική εκστρατεία «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», ανοίγοντας περισσότερες ηλικιακές ομάδες για προγραμματισμό ραντεβού, ταχύτερα απ’ ότι αρχικά προβλέπονταν στον σχεδιασμό του υπουργείου Υγείας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.