ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Τα μυστικά για να αποχαιρετήσετε τους μαύρους κύκλους μία για πάντα

Τα μυστικά για να αποχαιρετήσετε τους μαύρους κύκλους μία για πάντα

Γυναίκες και άνδρες αντιμετωπίζουν προβλήματα με μαύρους κύκλους κατά καιρούς, όμως υπάρχουν απλές κινήσεις που μπορούν να σας βοηθήσουν.

Που οφείλονται οι μαύροι κύκλοι;

Σχεδόν σε όλους τους ανθρώπους σχηματίζονται ανά περιόδους μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια, οι οποίοι μπορεί να είναι και έντονοι ορισμένες φορές.

Εκτός της γήρανσης ή των αλλεργιών, οι μαύροι κύκλοι μπορεί να οφείλονται στην καταπόνηση των ματιών, τις ορμονικές αλλαγές, το κάπνισμα, την θέση ύπνου, κάποια δερματική ενόχληση ή και την έκθεση του προσώπου στον ήλιο δίχως αντηλιακή προστασία.

Η φροντίδα της επιδερμίδας γύρω από τα μάτια δεν απαιτεί πολλές ώρες ή ακριβά προϊόντα προστασίας. Μερικές γρήγορες «λύσεις», που μπορείτε να βρείτε και στο ντουλάπι σας, περιλαμβάνουν:

Το τσάι.. αλλιώς

Η καφεϊνή του μαύρου ή του πράσινου τσαγιού μπορεί να συμβάλλει στην στενότητα των αιμοφόρων αγγείων όπως και την μείωση του μπλε χρώματος. Μπορούν επιπλέον να σας βοηθήσουν μειώνοντας αισθητά το φούσκωμα.

Δοκιμάστε να κρατήσετε τα σακουλάκια αφού φτιάξετε το τσάι σας, να τα στήψετε καλά και έπειτα να τα αφήσετε για περίπου 15 λεπτά στο ψυγείο. Εφαρμόστε στην περιοχή με τους μαύρους κύκλους.

Απαλό μασάζ

Χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά σας, διαγράψτε ελαφρές πιέσεις με κυκλικές κινήσεις, καθώς το μασάζ συμβάλλει στην καλύτερη κυκλοφορία. Δοκιμάστε να κάνετε μασάζ στην περιοχή των μαύρων κύκλων μία φορά την ημέρα.

Ενυδάτωση

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι μαύροι κύκλοι τείνουν να γίνονται πιο σκούροι, στην περίπτωση αφυδάτωσης. Για αυτό θα ήταν καλό να πίνετε συχνά νερό, πράγμα που θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε την επιδερμίδα σας σφριγηλό και λαμπερό. Επίσης θα ήταν καλό να περιορίσετε το αλάτι, προκειμένου να μειωθεί και η κατακράτηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.