ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Αυτός είναι ο λόγος που δεν πρέπει να τρως ούτε την καλή πλευρά από το μουχλιασμένο ψωμί

Αυτός είναι ο λόγος που δεν πρέπει να τρως ούτε την καλή πλευρά από το μουχλιασμένο ψωμί

Aν δεις μούχλα σε ένα σημείο του ψωμιού τότε να ξέρεις ότι είναι όλο το ψωμί χαλασμένο.

Η μούχλα είναι ένας μύκητας όπως και τα μανιτάρια και μπορεί μεν να βλέπεις το κομμάτι που έχει μαυρίσει, όμως το “δίκτυο” που την αποτελεί έχει απλωθεί σε όλο το ψωμί, ακόμα και αν δεν το βλέπεις.

Με ένα μεγεθυντικό φακό όμως, αν κοιτάξεις προσεκτικά θα δεις ότι και στις υπόλοιπες φέτες υπάρχουν γραμμές από μούχλα, ενώ μέχρι την στιγμή που ο μύκητας μεγαλώνει, τα σποράκια του πηγαίνουν σε όλη την επιφάνεια της φρατζόλας.

Και μπορεί να θεωρείς ότι είναι κρίμα να πετάξεις ολόκληρο ψωμί και ότι σε άλλες τροφές όπως π.χ. το ροκφόρ η μούχλα τρώγεται κανονικά, όμως είναι ένα μεγάλο ρίσκο, γιατί είναι σαν να τρως ένα άγριο μανιτάρι, που ναι μεν τα περισσότερα είναι αβλαβή στην κατανάλωση, υπάρχουν όμως και κάποια που είναι θανατηφόρα.

Η μούχλα έχει χιλιάδες είδη, κάποια είναι επικίνδυνα και κάποια όχι, αλλά είναι αδύνατο να ξέρεις τι είδος είναι εκείνη που γέμισε το φαγητό σου. Επομένως, αν δε θέλεις να δηλητηριαστείς, καλύτερα να το πετάξεις.

Π.χ. η πράισνη μούχλα που βγαίνει στο ψωμί, μπορεί να σου δημιουργήσει σοβαρά θέματα υγείας, ενώ αν πιστεύεις τη θεωρία που λέει ότι αν το ζεστάνεις ο μύκητας πεθαίνει, τότε να σου πούμε ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει και ο κίνδυνος παραμένει.

Τώρα ξέρεις λοιπόν, ή θα φας γρήγορα το ψωμί σου για να μη χαλάσει ή αν σου μουχλιάσει θα το πετάξεις για να μην δηλητηριαστείς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.