ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

ΗΠΑ: Θέλουν να αγοράσουν 100 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της Johnson & Johnson

ΗΠΑ: Θέλουν να αγοράσουν 100 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της Johnson & Johnson

Οι ΗΠΑ επιθυμούν να αποκτήσουν 100 εκατομμύρια επιπλέον δόσεις του εμβολίου κατά της Covid-19 της Johnson & Johnson, κάτι που θα διπλασίαζε την παραγγελία τους στην φαρμακευτική εταιρεία, όπως γνωστοποίησε υψηλόβαθμο αξιωματούχο της αμερικανικής κυβέρνησης.

Ο Τζο Μπάιντεν θα συζητήσει το θέμα κατά τη διάρκεια συνάντησης αργότερα με τους επικεφαλής της Johnson & Johnson και του αμερικανικού ομίλου Merck, που ανακοίνωσαν την περασμένη εβδομάδα ότι σύναψαν συμφωνία για την παραγωγή του εμβολίου αυτού.

«Ο πρόεδρος θα ανακοινώσει ότι θα ζητήσει από τις ομάδες του HHS (του υπουργείου Υγείας) να εξασφαλίσουν επιπλέον 100 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της Johnson & Johnson», είπε ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος, που δεν θέλησε να κατονομαστεί.

Οι ΗΠΑ έχουν ήδη κάνει επαρκείς παραγγελίες για να παραλάβουν έως τα τέλη Μαΐου αρκετές δόσεις, προκειμένου να εμβολιάσουν το σύνολο των Αμερικανών ενηλίκων.

Η Johnson & Johnson έχει ήδη δεσμευτεί να παραδώσει 100 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της στις ΗΠΑ.

Η επιπρόσθετη αυτή παραγγελία θα μπορούσε να επιτρέψει να καλυφθούν πιθανά προβλήματα παραγωγής στα άλλα δύο εμβόλια, που έχουν επιτραπεί στις ΗΠΑ, εκείνα των Pfizer/BioNTech και Moderna, στην κάθε μία εκ των οποίων η αμερικανική κυβέρνηση έχει παραγγείλει 300 εκατομμύρια δόσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.