ΚΛΕΙΣΙΜΟ
To «κοτόπουλο» της Eurovision πιο πολύ άντρας είναι από κάτι προσκυνημένους

Δωρεάν τεστ κορωνοϊού σε εργαζόμενους – Μέσω ποιας πλατφόρμας υποβάλλονται οι αιτήσεις

Δωρεάν τεστ κορωνοϊού σε εργαζόμενους – Μέσω ποιας πλατφόρμας υποβάλλονται οι αιτήσεις

Άνοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις των εργαζόμενων οι οποίοι θέλουν να κάνουν δωρεάν τεστ κορονοϊού, υπό την προϋπόθεση ότι απασχολούνται σε επιχείρηση με άνω των 20 υπαλλήλων.

Οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων άνω των 20 υπαλλήλων θα μπορούν να υποβάλλουν αίτημα διενέργειας τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου του κορωνοϊού (rapid test) μέχρι και δύο φορές το μήνα, μέσω της ειδικής πλατφόρμας που δημιουργήθηκε και έχει τεθεί σε πλήρη λειτουργία.

Όπως επισημαίνουν. οι ειδικοί οι χώροι εργασίας είναι χώροι στους οποίους ο κορονοϊός μπορεί να μεταδοθεί, καθώς προκαλείται συγχρωτισμός του προσωπικού και κατ’ επέκταση αυξάνεται ο κίνδυνος μετάδοσης.

Η διαδικασία για την αίτηση

Προκειμένου να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα για δωρεάν τεστ, οι εργαζόμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν τη «Φόρμα Αίτησης Δωρεάν Ελέγχου για COVID-19» εισερχόμενοι στην Ψηφιακή Πύλη του Δημοσίου gov.gr και συγκεκριμένα στη διεύθυνση https://ergasia.testing.gov.gr/ συμπληρώνοντας το ΑΦΜ τους.

Ακολουθεί επαλήθευση ότι είναι εργαζόμενοι σε επιχείρηση άνω των 20 υπαλλήλων, μέσω διασύνδεσης με το ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ.

Σε περίπτωση επιτυχούς επαλήθευσης του ΑΦΜ του εργαζόμενου, θα εμφανιστεί αυτόματα και το ΑΦΜ του Εργοδότη.

Στη συνέχεια, οι εργαζόμενοι συμπληρώνουν τα απαιτούμενα πεδία (όνομα-επώνυμο-αριθμός κινητού τηλεφώνου) και μετά γίνεται επαλήθευση με αποστολή γραπτού μηνύματος στο κινητό τηλέφωνο του αιτούντος.

Μετά την επαλήθευση, ο εργαζόμενος συμπληρώνει τον ταχυδρομικό κώδικα της περιοχής σε σχέση με το κέντρο ελέγχου που τον εξυπηρετεί και την ηλικία του και προχωρά στην υποβολή του αιτήματος.

Σημειώνεται ότι η επιλογή των εργαζομένων θα γίνεται πάντοτε αναλόγως των διαθεσίμων τεστ.

Μετά την επιλογή

Εφόσον ο εργαζόμενος επιλεγεί για δωρεάν έλεγχο για COVID-19, θα λάβει στο κινητό τηλέφωνο που έχει δηλώσει στη φόρμα μήνυμα (SMS) με την ημέρα, ώρα και διεύθυνση του κέντρου ελέγχου στο οποίο θα πρέπει να μεταβεί.

Την ημέρα της εξέτασης θα πρέπει να παρουσιάσει το SMS στο υγειονομικό προσωπικό για να εξεταστεί κατά προτεραιότητα. Είναι απαραίτητο ο εργαζόμενος κατά την προσέλευσή του να γνωρίζει τον ΑΜΚΑ του, καθώς θα του ζητηθεί για τη συμπλήρωση των απαραίτητων στοιχείων.

Αν δεν διαθέτει ΑΜΚΑ, θα του ζητηθεί κάποιος άλλος ταυτοποιητικός αριθμός όπως αριθμός διαβατηρίου κτλ. Το SMS υπέχει θέση δικαιολογητικού μετακίνησης την ημέρα του ραντεβού. Η εξέταση συνιστά λόγο δικαιολογημένης απουσίας από την εργασία για τρεις ώρες.

Πάνω από 45.000 τεστ την ημέρα

Όπως αναφέρει το Υπουργείο Εργασίας, σήμερα πραγματοποιούνται περισσότερα από 45.000 χιλιάδες τεστ καθημερινά από το Δημόσιο Σύστημα Υγείας και επιδιώκεται ο αριθμός αυτός να αυξηθεί σημαντικά. Συνολικά τα κέντρα ελέγχου ανέρχονται σε 386.

Το Υπουργείο Εργασίας συνιστά και στους εργοδότες να ενημερώσουν και να ενθαρρύνουν τους εργαζομένους τους για αυτή την σημαντική προσπάθεια που θα συμβάλλει στον έλεγχο της διασποράς του κορονοϊού στους εργασιακούς χώρους και θα βοηθήσει τους ειδικούς να διαμορφώσουν καλύτερη εικόνα για την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε κάθε περίπτωση, υπενθυμίζεται ότι για όσους εργαζομένους απασχολούνται σε εταιρείες με λιγότερους από 20 υπαλλήλους, υπάρχει η δυνατότητα εγγραφής στην πλατφόρμα testing.gov.gr.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.