Ο Ν.Τραμπ για να μείνει στην ιστορία με θετικό τρόπο θα πρέπει να θυμάται μια φράση των αρχαίων Ελλήνων: «Μηδέν άγαν»...

Sputnik V: Το ρωσικό εμβόλιο είναι το ίδιο αποτελεσματικό για όλες τις ηλικίες

Sputnik V: Το ρωσικό εμβόλιο είναι το ίδιο αποτελεσματικό για όλες τις ηλικίες

Ο επικεφαλής του ερευνητικού Ινστιτούτου «Γκαμαλέγια» που ανέπτυξε το Sputnik V, Αλεξάντερ Γκίντσμπουργκ, ανέφερε πως το εμβόλιο δεν κάνει ηλικιακές… διακρίσεις και είναι το ίδιο αποτελεσματικό ανεξαρτήτου ηλικίας.

«Το Sputnik V παρουσίασε την ίδια αποτελεσματικότητα σε όλες τις ηλικιακές ομάδες», τόνισε χαρακτηριστικά ο Γκίντσμπουργκ, προσθέτοντας: «Αρχικά υπήρχαν αμφιβολίες ότι η αποτελεσματικότητα σε άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω θα ήταν χαμηλότερη, ωστόσο αυτό τελικά δεν ισχύει».

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι το Sputnik V είναι ποιοτικότερο από τα άλλα εμβόλια κατά του κορονοϊού.

«Μεταξύ των τεσσάρων έως έξι εμβολίων που έχουν κυκλοφορήσει μαζικά σε όλο τον κόσμο, το Sputnik V προφανώς κατατάσσεται στην πρώτη θέση όσον αφορά στις ιδιότητες και τα χαρακτηριστικά του», σημείωσε ο Γκίντσμπουργκ, υποστηρίζοντας ότι η δράση του εμβολίου θα είναι πολύ μεγάλη.

«Ελπίζουμε δύο χρόνια και περισσότερο», κατέληξε ο Ρώσος μικροβιολόγος και αξιωματούχος.

«Η Ρωσία θα εμβολιάσει έως και το 70% του πληθυσμού έως τον Νοέμβριο»

Ο Γκίντσμπουργκ δεν παρέλειψε επίσης να αναφέρει ότι η Ρωσία αναμένεται να εμβολιάσει μέχρι και το 70% του πληθυσμού της έως τον Νοέμβριο, υψώνοντας το τείχος της ανοσίας.

Παραδέχθηκε πάντως ότι ο ρυθμός εμβολιασμού θα μπορούσε να ήταν ταχύτερος.

«Πιστεύω ότι μέχρι τον Νοέμβριο, το 70% του πληθυσμού της Ρωσίας – αν και ο ρυθμός εμβολιασμού θα μπορούσε να ήταν πολύ πιο γρήγορος – θα έχει εμβολιαστεί», τόνισε, εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι η πανδημία στη χώρα θα τεθεί υπό έλεγχο μέσω του προγράμματος εμβολιασμού.

Κλινικές δοκιμές σε ασθενείς με καρκίνο

Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως, όπως αποκάλυψε Γκίντσμπουργκ, έχουν ήδη ξεκινήσει ξεχωριστές κλινικές δοκιμές του Sputnik V σε ασθενείς με καρκίνο.

«Ξεκίνησαν ξεχωριστές δοκιμές σε ασθενείς με όγκους», δήλωσε ο Γκίντσμπουργκ, σημειώνοντας ότι η χημειοθεραπεία αποτελεί τη μόνη αντένδειξη για τον εμβολιασμό.

Όσον αφορά άλλες περιπτώσεις, ο Γκίντσμπουργκ προειδοποίησε ότι τα άτομα με σοβαρές αλλεργίες δεν συνίσταται να εμβολιαστούν.

«Μόνο άτομα που έχουν ιστορικό σοβαρών αλλεργικών επιπλοκών, όπως αγγειοοίδημα ή υπέστησαν αναφυλακτικό σοκ για άγνωστους λόγους δεν συνιστάται να εμβολιαστούν», ξεκαθάρισε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
defencenet.ru
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.