ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ροχαλητό: Ποιες είναι οι αιτίες που το προκαλούν & πως να το αντιμετωπίσετε

Ροχαλητό: Ποιες είναι οι αιτίες που το προκαλούν & πως να το αντιμετωπίσετε

Το ροχαλητό δεν κοιτάζει αν είσαι γυναίκα ή άνδρας, καθώς μπορεί να συμβεί σε όλους μας. Ωστόσο όμως ο ήχος που κάνουν κάποιοι άνθρωποι μπορεί να είναι τόσο δυνατός που να ακούγονται στο διπλανό δωμάτιο.

Ροχαλητό: Ποια είναι τα αίτιά του

Το ροχαλητό προκαλείται από τη δόνηση των μαλακών ιστών στο κεφάλι και στο λαιμό, καθώς αναπνέετε.

Μπορεί να επηρεάσει:

  • Τις ρινικές διόδους
  • Την μαλακή υπερώα – ένα μαλακό στρώμα ιστού στο πίσω μέρος της οροφής του στόματος
  • Την βάση της γλώσσας
  • Τις αμυγδαλές – δύο μικροί αδένες πάνω στη γλώσσα, εκεί που το στόμα συναντά τον λαιμό
  • Τη σταφυλή – ένα μικρό κωνικό τμήμα ιστού που κρέμεται από τη μαλακή υπερώα μεταξύ των αμυγδαλών

Όταν κοιμάστε, οι αεραγωγοί στο κεφάλι σας και το λαιμό χαλαρώνουν και στενεύουν. Πιστεύεται ότι η στένωση των αεραγωγών αυξάνει την ταχύτητα που εκπνέουμε και αλλάζει η πίεση του αέρα μέσα σε αυτούς. Αυτό κάνει τον μαλακό ιστό να δονείται από τις κινήσεις των πλευρών των αεραγωγών.

Ροχαλητό: Αντιμετώπιση – Τι μπορείτε να κάνετε

Είναι μερικές φορές είναι εφικτή η αντιμετώπιση του ροχαλητού με μερικές απλές αλλαγές στον τρόπο ζωής. Περαιτέρω θεραπεία είναι επίσης διαθέσιμη, αν αυτό δεν βοηθά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι αλλαγές στον τρόπο ζωής συνιστώνται συνήθως, ως ένα πρώτο βήμα για την αντιμετώπιση του ροχαλητού. Αυτές περιλαμβάνουν:

  • Απώλεια σωματικού βάρους, αν είστε υπέρβαροι
  • Αποχή από την κατανάλωση αλκοόλ, ιδιαίτερα λίγες ώρες πριν πάτε για ύπνο
  • Αποχή από το κάπνισμα, αν καπνίζετε
  • Τακτική σωματική άσκηση. Αυτό μπορεί να συμβάλλει στην ενίσχυση των μυών του λαιμού, που θα εμποδίσει την στένωση των αναπνευστικών οδών.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.