ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αποφάσισαν οι «ειδικοί»: «Συνεχίζουμε εμβολιασμούς με AstraZeneca» – Α.Λινού: «Ούτε οι κυβερνήσεις δεν ξέρουν τι κάνουν»

Αποφάσισαν οι «ειδικοί»: «Συνεχίζουμε εμβολιασμούς με AstraZeneca» – Α.Λινού: «Ούτε οι κυβερνήσεις δεν ξέρουν τι κάνουν»

Μπορεί να υπάρχει παγκόσμια ανησυχία για τα εμβόλια της AstraZeneca, καθώς έχουν εμφανιστεί παρενέργειες στο αίμα και ήδη αρκετές χώρες να έχουν ανακοινώσει πως αναστέλλουν τους εμβολιασμούς, όμως στην Ελλάδα της «κυβέρνησης λοιμωξιολόγων» συνεχίζονται κανονικά.

Αυτό ανακοίνωσε σήμερα, Τρίτη, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών και σύμφωνα με αυτό το δεδομένο τα ραντεβού των εμβολιασμών συνεχίζονται κανονικά ως έχουν.

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών κατέληξε εκ νέου στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει καμία τεκμηρίωση που να σχετίζει τα θρομβοεμβολικά επεισόδια με το εν λόγω εμβόλιο.

Για το θέμα, που έχει προκαλέσει σύγχυση σε πολλούς πολίτες, συνεδριάζει εκτάκτως εντός της ημέρας και η Επιτροπή Ειδικών του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Για το ίδιο θέμα αναμένεται να συνεδριάσει εκτάκτως την Πέμπτη και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ), ο οποίος ωστόσο επισημαίνει ότι τα οφέλη του εν λόγω εμβολίου, υπερτερούν των κινδύνων για παρενέργειες.

Α.Λινού για εμβόλιο της AstraZeneca: «Ούτε οι κυβερνήσεις, ούτε οι οργανισμοί ξέρουν τι κάνουν»

Για το ζήτημα των εμβολίων για τον κορωνοϊό της AstraZeneca μίλησε η καθηγήτρια επιδημιολογίας Αθηνά Λινού.

Η κ. Λινού τόνισε χαρακτηριστικά πως «ούτε και οι κυβερνήσεις ούτε οι οργανισμοί ξέρουν τι να κάνουν» ενώ σε ερώτηση για το τι θα πρέπει να γίνει με όσους έχουν ήδη εμβολιαστεί ή έχουν προγραμματίσει ραντεβού για το συγκεκριμένο εμβόλιο, τόνισε ότι πρόκειται για μία «δύσκολη απόφαση».

«Θα υπάρξει συζήτηση στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων την Πέμπτη. Μέχρι στιγμής τα προβλήματα (σ.σ. με τις θρομβώσεις) είναι ελάχιστα, 5-6 στο εκατομμύριο. Θα πρέπει να ζυγίσει κανείς τον κίνδυνο του να κολλήσει κανείς τον ιό ή να νοσήσει κάποιος σοβαρά από το εμβόλιο, εάν είναι έτσι τα πράγματα και δεν πρόκειται για κάποιες συμπτώσεις. Είναι μία δύσκολη απόφαση».

Η κ. Λινού συμπλήρωσε ότι πραγματοποιούνται συσκέψεις επί συσκέψεων και ότι πρόκειται για μία σοβαρή παρενέργεια ωστόσο «η συχνότητα όπως αυτήν τη στιγμή ανακοινώνεται, είναι πολύ μικρή. Τα συγκεκριμένα περιστατικά είναι υπό διερεύνηση και έχουν σχέση με το πηκτικό σύστημα. Μιλάμε για περίπου 30-40 περιστατικά στην Ευρώπη, διάσπαρτα σε πολλές χώρες. Δεν ξέρουμε αν οφείλεται στο εμβόλιο», τόνισε η καθηγήτρια.

Επιπλέον η κ. Λινού ζήτησε όποιος από τους εμβολιασθέντες έχει παρουσιάσει κάποιο σχετικό πρόβλημα, να ειδοποιήσει τις υγειονομικές αρχές ενώ κατέληξε πως «το όφελος είναι τόσο μεγαλύτερο, που θα έπρεπε να προχωρήσουμε».

Κορωνοϊός: Οι χώρες που έχουν αναστείλει τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca

Η μία μετά την άλλη οι ευρωπαϊκές χώρες «παγώνουν» τη χρήση εμβολίων της AstraZeneca.

Ειδικότερα, το εμβόλιο της AstraZeneca έχουν αναστείλει οι εξής χώρες:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Κύπρος, Σλοβενία, Αυστρία, Ιρλανδία, Ολλανδία, Βουλγαρία, Νορβηγία, Δανία, Εσθονία, Λιθουανία, Λετονία, Λουξεμβούργο, Ισλανδία, Ισπανία, αλλά και Ταϊλάνδη, Κονγκό, Ινδονησία, Βενεζουέλα που δεν ανήκουν στην Ευρώπη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.