ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Δύσκολη υπόθεση η απώλεια βάρους για όσους έχουν διαβήτη τύπου 2 – Τι να κάνετε;

Δύσκολη υπόθεση η απώλεια βάρους για όσους έχουν διαβήτη τύπου 2 – Τι να κάνετε;

Οι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τον διαβήτη και ειδικότερα με τον τύπου 2 έχουν μεγάλη δυσκολία στην απώλεια βάρους.

Σύμφωνα με την έκθεση της Εθνικής Στατιστικής Διαβήτη 2014, 29,1 εκατομμύρια άνθρωποι ή το 9,3% του πληθυσμού των ΗΠΑ έχουν διαβήτη. Λίγο μικρότερο είναι το ποσοστό στην Ευρώπη.

Για τα άτομα που αντιμετωπίζουν ένα τέτοιο πρόβλημα υγείας η απώλεια βάρους είναι μια πραγματικά δύσκολη υπόθεση. Ωστόσο τίποτε δεν είναι ακατόρθωτο, αφού με κάποιες αλλαγές σε καθημερινές συνήθειες, μπορεί να επέλθει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Μια από αυτές έχει να κάνει με τον περιορισμό της ζάχαρης η οποία μειώνει την ανάγκη για ινσουλίνη και αυτό βοηθά στην απώλεια των περιττών κιλών. Προσθέτοντας στο πρόγραμμά σας υγιεινές τροφές που είναι υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά και εξαλείφοντας «διαιτητικά» τρόφιμα, σίγουρα θα βοηθήσει όσους πάσχουν από διαβήτη τύπου 2 να χάσουν λίπος. Μείνετε μακριά από τις σόδες διαίτης, συσκευασμένα smoothies, αρωματισμένα γιαούρτια και χυμούς φρούτων από τα ράφια των σούπερ μάρκετ.

Αντίθετα όσοι αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα υγείας και θέλουν να χάσουν κιλά, θα πρέπει να τρώνε ένα σωστό πρωινό, να αυξήσουν την σωματική τους δραστηριότητα και να κοιμούνται επαρκώς. Παρακάτω ακολουθούν συμβουλές που θα πρέπει να ακολουθήσουν τα άτομα που πάσχουν από διαβήτη τύπου 2 προκειμένου να χάσουν κιλά:

Βρείτε άτομα να σας στηρίζουν

Είναι δύσκολο να χάσει κανείς κιλά αν προσπαθεί μόνος και έχει να αντιμετωπίσει παράλληλα το θέμα του διαβήτη. Βρείτε άτομα από το φιλικό περιβάλλον και την οικογένεια που έχουν διάθεση να βοηθήσουν. Επίσης μπορείτε να απευθυνθείτε σε έναν προσωπικό γυμναστή ή διατροφολόγο που ειδικεύεται σε τέτοιες περιπτώσεις.

Μακριά από διαιτητικά προϊόντα

Όταν στην συσκευασίας ενός προϊόντος βλέπετε την λέξη «διαιτητικό», δεν σημαίνει απαραίτητα πως είναι καλό για την υγεία σας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η σόδα διαίτης που μόνο θετικά δεν συμβάλει σε όσους επιθυμούν να χάσουν κιλά.

«Μαχαίρι» στην ζάχαρη

Ξεχάστε τις σόδες, τους χυμούς φρούτων με μπόλικη ζάχαρη, τα γλυκά ροφήματα καφεΐνης και τα αρωματισμένα τσάγια. Απλά αντικαταστήστε όλα τα παραπάνω με νερό και αποφύγετε τις περιττές θερμίδες.

Τροφές με καλά λιπαρά

Το βούτυρο, το αβοκάντο και το παρθένο ελαιόλαδο δεν θα πρέπει να λείπουν από την διατροφή σας. Τα καλά λιπαρά βοηθούν στην μείωση της κακής χοληστερίνης και στην απώλεια βάρους.

Σωματική άσκηση

Για όσους έχουν διαβήτη τύπου 2 είναι σημαντικό να ασκούνται μέσα στην ημέρα. Βγείτε μια βόλτα με τον σκύλο σας, προτιμήστε τις σκάλες από το ασανσέρ, παρκάρετε το αμάξι σε μακρινό σημείο από τον χώρο της δουλειάς.

Τρώτε ένα καλό πρωινό

Aν παραλείψε το πρωινό το πιθανότερο είναι να φάτε μεγαλύτερη μερίδα αργότερα μέσα στην μέρα. Το πρωινό πρέπει να είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνη προκειμένου να ενισχυθεί ο μηχανισμός του μεταβολισμού.

Μην τρώτε μετά τις 20:00

Oι έρευνες έχουν δείξει πως τα βραδινά γεύματα συνδέονται με την αύξηση του βάρους. Οσο πιο αργά τρώτε τόσο λιγότερο πιθανό είναι να κάνετε οποιαδήποτε άσκηση πριν πέσετε για ύπνο. Το λίπος αποθηκεύεται στο σώμα και με τον τρόπο αυτό αυξάνεται το βάρος σας. Δείτε ποιες ώρες πρέπει να τρώτε ΕΔΩ

Προσοχή στις μερίδες

Τα μεγάλα γεύματα μπορούν να οδηγήσουν το σάκχαρο στα ύψη. Προτιμάτε τις μικρές ποσότητες φαγητού σε τακτικά διαστήματα μέσα στην μέρα. Φάτε μέχρι να νιώσετε πλήρεις κατά 80% και μην μασάτε γρήγορα καθώς τα στομάχι θέλει 15-10 λεπτά να πάρει εντολή από τον εγκέφαλο πως είναι χορτάτο.

Τροφές με φυτικές ίνες

Τροφές πλούσιες σε ίνες τείνουν να έχουν χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη που σημαίνει ότι μπορεί να κρατήσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σε χαμηλά επίπεδα. Τα φασόλια, τα φρούτα, τα λαχανικά και τα δημητριακά ολικής άλεσης σας χορταίνουν και συμβάλουν στην απώλεια κιλών.

Κοιμηθείτε επαρκώς

Eρευνα έχει δείξει πως ενήλικες που δεν κοιμόντουσαν αρκετά, ήταν πιο επιρρεπείς στην αύξηση του σωματικού βάρους σε σύγκριση με εκείνους που ξεκουράζονταν αρκετά το βράδυ.

Στοχεύστε στην βελτίωση και όχι στο τέλειο

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Είναι δύσκολο για τον καθέναν μας να χάσει κιλά, πόσο μάλλον για όσους είναι διαβητικοί. Είναι σημαντικό να βάζετε μικρούς και εφικτούς στόχους μέχρι να πετύχετε το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα. Με τον τρόπο αυτό δεν θα στερηθείτε ποτέ κινήτρου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.