ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Πέντε προβλήματα υγείας που προκαλούνται από το υπερβολικό λίπος στην κοιλιά

Πέντε προβλήματα υγείας που προκαλούνται από το υπερβολικό λίπος στην κοιλιά

Ανεξάρτητα από το πού εμφανίζεται λίπος στο σώμα μας, πάντα είναι ανησυχητικό, ειδικά όταν έχει τη μορφή εξογκώματος στην κοιλιά μας.

Εάν είστε γυναίκα και το μέγεθος της μέσης σας ξεπερνά τα 90 εκατοστά ή αν είστε άντρας και το μέγεθος της μέσης σας είναι πάνω από 100 εκατοστά, πιθανότατα έχετε μεγάλη ποσότητα λίπους στην κοιλιά.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, αυτό είναι επικίνδυνο για την υγεία σας.

1. Υψηλότερος κίνδυνος εμφάνισης διαβήτη

Όταν το συκώτι σας καλύπτεται από λιπώδη ιστό ως αποτέλεσμα του υπερβολικού λίπους στην κοιλιά, αδυνατεί να διασπάσει αποτελεσματικά το σάκχαρο στο αίμα. Αυτό, με τη σειρά του, παγιδεύει το σάκχαρο της κυκλοφορίας του αίματός σας αντί του σακχάρου που επεξεργάζεται από το συκώτι. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε υψηλότερα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και να σας προκαλέσει διαβήτη.

2. Υψηλότερος κίνδυνος μεταβολικού συνδρόμου

Η εμφάνιση μεταβολικού συνδρόμου είναι ένας κίνδυνος που αντιμετωπίζετε όταν έχετε φαρδιά μέση. Όταν έχετε λίπος στην κοιλιά και φαρδιά μέση, μπορεί να επιδεινώσετε την εμφάνιση καρδιακών παθήσεων, διαβήτη και εγκεφαλικών επεισοδίων. Τα άτομα με υψηλότερο δείκτη κινδύνου φαίνεται να είναι πιο επιρρεπή σε οποιαδήποτε από τις ασθένειες που αναφέρονται παραπάνω.

3. Υψηλότερος κίνδυνος εμφάνισης καρκίνου

Μια νέα έρευνα δείχνει ότι ένα είδος πρωτεΐνης που απελευθερώνεται από το λίπος στην κοιλιά μπορεί να μετατρέψει τα μη καρκινικά κύτταρα σε καρκινικά, με αποτέλεσμα την ανάπτυξη όγκων.

4. Υψηλότερος κίνδυνος καρδιαγγειακών παθήσεων

Έχει αποδειχθεί ότι τα σπλαχνικά λιποκύτταρα στην κοιλιά παράγουν πρωτεΐνες που είναι ικανές να συστέλλουν τα αιμοφόρα αγγεία, οδηγώντας έτσι σε υψηλή αρτηριακή πίεση. Επίσης, οι πρωτεΐνες αυτές μπορεί να προκαλέσουν απόφραξη των αρτηριών, καθιστώντας σας ευάλωτους σε εγκεφαλικά επεισόδια και καρδιακές προσβολές.

5. Υψηλότερος κίνδυνος εμφάνισης άνοιας

Σύμφωνα με μια μελέτη, οι γυναίκες με μεγάλη ποσότητα κοιλιακού λίπους έχουν 3 φορές περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν άνοια. Προκαλείται κυρίως από σπλαχνικό λίπος ή υπερβολικό λίπος στην κοιλιά .

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!


ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.