ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Οδοντόβουρτσα: Κάθε πότε πρέπει να την αλλάζουμε;

Οδοντόβουρτσα: Κάθε πότε πρέπει να την αλλάζουμε;

Το στόμα αποτελεί βασικό σημείο εισόδου των ιών και κύρια πηγή της εξάπλωσής τους. Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να λαμβάνονται όλα τα μέτρα πρόληψης διασποράς των ιών και όλα τα μέτρα για τη διατήρηση της υγείας των δοντιών και της στοματικής κοιλότητας.

Η σχολαστική φροντίδα των δοντιών και η προληπτική επίσκεψη στον οδοντίατρο μπορεί να σας προφυλάξει από διάφορα νοσήματα, όπως τονίστηκε διαδικτυακή εκδήλωση που διοργάνωσε η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία το Σάββατο, στις 20 Μαρτίου 2021, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας

Συμβουλές

Οι οδοντίατροι συμβουλεύουν να πλένετε πρώτα τα χέρια σας με σαπούνι και νερό πριν ασχοληθείτε με τα δόντια σας. Πρέπει να βουρτσίζετε σχολαστικά τα δόντια σας τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα για δύο λεπτά, καθαρίζοντας τα ενδιάμεσα διαστήματα με οδοντικό νήμα ή βουρτσάκια.

Οδοντόβουρτσα

Πρέπει να αλλάζετε οδοντόβουρτσα κάθε 3 μήνες ή αμέσως μετά την ανάρρωσή σας από κάποιο νόσημα και να περιορίσετε την κατανάλωση ζάχαρης και ανθρακικού, καθώς και το αλκοόλ και το κάπνισμα.

Επίσης, πολύ σημαντική είναι η επίσκεψη στον οδοντίατρό σας κάθε 6 μήνες για έλεγχο και προληπτικό καθαρισμό των δοντιών. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας δεν πρέπει να αμελείτε τη στοματική σας υγεία και φυσικά αν έχετε πονόδοντο ή ενοχλητικό πόνο στη στοματική κοιλότητα, πρέπει να απευθυνθείτε άμεσα σε οδοντίατρο και να μην προσπαθήσετε να ανακουφίσετε τον πόνο μόνοι σας, λαμβάνοντας φαρμακευτικά σκευάσματα χωρίς να έχετε συμβουλευθεί τον ιατρό σας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.