ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Sputnik V: «Κλείδωσε» η συμφωνία για την παραγωγή 60 εκατ. δόσεων του ρωσικού εμβολίου στην Κίνα

Sputnik V: «Κλείδωσε» η συμφωνία για την παραγωγή 60 εκατ. δόσεων του ρωσικού εμβολίου στην Κίνα

Σύμφωνα με τα όσα γνωστοποιήθηκαν το ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF) και η κινέζικη εταιρία Shenzhen Yuanxing Gene-tech έδωσαν τα «χέρια», για την παραγωγή τουλάχιστον 60 εκατομμυρίων δόσεων του ρωσικού εμβολίου Sputnik V, στην Κίνα.

Ο επικεφαλής RDIF, Κιρίλ Ντμίτριεφ, δήλωσε ότι η συνεργασία αυτή θα «αυξήσει την παραγωγική ικανότητα για επιπλέον δόσεις, καθώς βλέπουμε ότι υπάρχει αυξημένη ζήτηση για το ρωσικό εμβόλιο σε όλο τον κόσμο»

Το RDIF, το οποίο έχει χρηματοδοτήσει την παραγωγή του ρωσικού εμβολίου Sputnik V και το εμπορεύεται σε όλο τον κόσμο, ανέφερε πως η εμπορική παραγωγή του εμβολίου αναμένεται να ξεκινήσει τον Μάιο.

Εκπρόσωπος του RDIF δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο (AFP) , ότι η συμφωνία που ανακοινώθηκε είναι η δεύτερη συμφωνία που γίνεται με το Πεκίνο για την παραγωγή του ρωσικού εμβολίου. Η πρώτη είχε υπογραφεί με την κινεζική εταιρεία Tibet Rhodiola, τον περασμένο Νοέμβριο.

Η Ρωσία επιδιώκει να διαφοροποιήσει τις πηγές παραγωγής του εμβολίου της, υπογράφοντας όλο και περισσότερες συμφωνίες με ξένες φαρμακευτικές εταιρείες.

Μόνο με την Ινδία, τις τελευταίες εβδομάδες, έχουν υπογραφεί συμβάσεις με αρκετές φαρμακευτικές εταιρείες για την παραγωγή περίπου 700 εκατομμυρίων δόσεων.

Οι Δυτικοί κατηγορούν το Πεκίνο και τη Μόσχα υποστηρίζοντας ότι χρησιμοποιούν τα εμβόλιά τους ως εργαλείο για να ασκήσουν γεωπολιτική επιρροή, ωστόσο και οι δύο χώρες απορρίπτουν τις κατηγορίες αυτές.

Το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V έχει εγκριθεί σε 57 χώρες του κόσμου με συνολικό πληθυσμό που υπερβαίνει το 1,5 δισεκατομμύριο ανθρώπους.

Η αποτελεσματικότητα του ρωσικού εμβολίου είναι 91,6%, ενώ τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών που επιβεβαιώνουν το ποσοστό αυτό είχαν δημοσιευθεί στο έγκυρο ιατρικό περιοδικό The Lancet.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.