ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ολική αποτυχία της κυβέρνησης και του προγράμματος εμβολιασμού: Στα 4.340 τα νέα κρούσματα Covid-19! – 72 νεκροί

Ολική αποτυχία της κυβέρνησης και του προγράμματος εμβολιασμού: Στα 4.340 τα νέα κρούσματα Covid-19! – 72 νεκροί

Η κυβερνητική αποτυχία σε όλα τα επίπεδα στην αντιμετώπιση της πανδημίας του Covid-19, είχε ως αποτέλεσμα το τελευταίο 24ωρο σε όλη την χώρα να εντοπιστούν 4,340 νέα κρούσματα κορωνοϊού, σχεδόν τα τριπλάσια από τις αρχές Νοεμβρίου που επέβαλαν το ασφυκτικό lockdown, ενώ καταγράφηκαν και 72 θάνατοι.

Με πάνω από 1.600.000 εμβολιασμούς, με τους πολίτες «κλειδωμένους» από την κυβέρνηση στα σπίτια τους, με ασύλληπτα μέτρα περιορισμού των ατομικών ελευθεριών με δισεκατομμύρια ευρώ να έχουν δαπανηθεί προς την λάθος κατεύθυνση και βέβαια με την οικονομία να έχει γυρίσει 20 χρόνια πίσω, η κυβέρνηση κανονικά σήμερα, θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί (δείτε στις 21.00 στο Alert TV την εκπομπή PRONEWS του Τάσου Γκουριώτη με αντικείμενο την κυβερνητική αποτυχία στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού και τους λόγους της αποτυχία αυτής. Επίσης και στο YouTube και στο Pronews TV).

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 741.

Και όμως: Δεν αντιλαμβάνονται ότι όσο κλείνουν τον κόσμο στα σπίτια του, όσο διατηρούν το lockdown, τόσο θα εξαπλώνεται η πανδημία, όπως επιμένουν σχεδόν όλοι οι ανεξάρτητοι επιστήμονες, με προεξάρχοντα τον καθηγητή Ιατρικής του Πανεπιστημίου Στάνφορντ, Γιάννη Ιωαννίδη.

Μήπως, τελικά, άλλοι είναι οι λόγοι του lockdown και δεν έχουν να κάνουν με την αντιμετώπιση της πανδημίας;

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Τα στοιχεία που παρουσιάζονται αφορούν περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από το νέο κορωνοϊό (COVID19), με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι τις 30 Μαρτίου 2021 (ώρα 15:00).

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 4.340, εκ των οποίων 21 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 260.077 (ημερήσια μεταβολή +1.7%), εκ των οποίων 51.5% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 86 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.267 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Ημερήσια εξέλιξη της πανδημίας: Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η ακόλουθη (η γραμμή παριστάνει την συνολική, αθροιστική κατανομή των κρουσμάτων).

Και τώρα όλοι αναμένουν τις εισηγήσεις των «ειδικών» την Τετάρτη και την Πέμπτη, ώστε την Παρασκευή ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς να ανακοινώσει την «χαλάρωση» των μέτρων, έτσι λένε τουλάχιστον δείχνοντας “ηρωικός” απέναντι στους λοιμωξιολόγους.

Εμείς απλώς να τονίσουμε πως επαναλαμβανόμενες συμπτώσεις… παύουν να είναι συμπτώσεις, άλλωστε έχουμε αναφέρει πολλές φορές πως και τα κρούσματα ανεβοκατεβαίνουν ανάλογα με το τι «θέλει» η κυβέρνηση, καθώς όταν γίνονται πολλά τεστ… αυξάνονται και τα κρούσματα κτλ.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 72, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 8.017 θάνατοι. Το 95.6% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 741 (63.2% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 83.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.688 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 402 (ημερήσια μεταβολή -11.84%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 431 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 105 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0 έως 103 έτη).

Ο χάρτης του κορωνοϊού

Ο ΕΟΔΥ μέσα από την ανακοίνωσή του έκανε γνωστή και την γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων ανά περιφέρεια​, με την Αττική να καταγράφει 2097, ενώ στην Θεσσαλονίκη σημειώθηκαν 535 μολύνσεις.

Πιο αναλυτικά:

  • Η ανατολική Αττική καταγράφει 261 νέα κρούσματα
  • Ο βόρειος τομέας Αθηνών καταγράφει 277 νέα κρούσματα
  • Η δυτική Αττική καταγράφει 149 νέα κρούσματα
  • Ο δυτικός τομέας Αθηνών καταγράφει 274 νέα κρούσματα
  • Ο κεντρικός τομέας Αθηνών καταγράφει 535 νέα κρούσματα
  • Τα νησιά καταγράφουν 24 νέα κρούσματα
  • Ο νότιος τομέας Αθηνών καταγράφει 227 νέα κρούσματα
  • Ο Πειραιάς καταγράφει 350 νέα κρούσματα

Από εκεί και πέρα, τρεις ακόμη περιοχές καταγράφουν τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων και συγκεκριμένα η Αχαΐα με 135, η Κοζάνη με 167 και η Λάρισα με 125.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.