ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Θάνατος 65χρονης στο Ίλιον λίγα λεπτά μετά τον εμβολιασμό – «Δεν βλέπει συσχετισμό» το Υπουργείο Υγείας

Θάνατος 65χρονης στο Ίλιον λίγα λεπτά μετά τον εμβολιασμό – «Δεν βλέπει συσχετισμό» το Υπουργείο Υγείας

Μία 64χρονη λίγη ώρα μετά τον εμβολιασμό της με το εμβόλιο της AstraZeneca​, στο Κέντρο Υγείας στο Ίλιον, «έσβησε».

Σύμφωνα με πληροφορίες η άτυχη γυναίκα δεν αισθάνθηκε καλά, επέστρεψε στο Κέντρο Υγείας, όπου οι γιατροί της έκαναν καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Προς το παρόν δεν έχει γνωστοποιηθεί ακόμη που οφείλεται ο ξαφνικός θάνατος της 65χρονης, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει ενημερωθεί η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, ο ΕΟΦ και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, όπου εκφράζονται ερωτηματικά για το κατά πόσο μετά από τόσο σύντομο χρονικό διάστημα μπορεί το εμβόλιο να αποτελέσει αιτία θανάτου.

Η εντολή που έχει δοθεί είναι να διερευνηθούν όλα τα ενδεχόμενα, ενώ θα γίνει νεκροψία- νεκροτομή στην άτυχη γυναίκα για να ανακαλυφθούν τα πραγματικά αίτια του θανάτου της.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας και κατόπιν της ενημέρωσης που είχε από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, δεν φαίνεται να προκύπτει συσχετισμός μεταξύ του εμβολιασμού και του θανάτου της 64χρονης. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με όσα έχουν γίνει έως τώρα γνωστά, η άτυχη γυναίκα είχε υποκείμενα νοσήματα.

Πάντως, τα ακριβή αίτια θανάτου της θα προσδιορισθούν μετά τη διενέργεια νεκροψίας- νεκροτομής και των όποιων τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων κριθούν αναγκαίες τη μέρα μάλιστα, που στη Γερμανία, αλλά και στον Καναδά αναθεωρείται η πολιτική εμβολιασμού με το συγκεκριμένο εμβόλιο.

Όπως ανέφερε χθες η κυρία Θεοδωρίδου, τα θρομβοεμβολικα επεισόδια που βρίσκονται στο μικροσκόπιο των ειδικών σε όλη την Ευρώπη καταγράφονται περίπου 4 με 7 ημέρες μετά τον εμβολιασμό. Μάλιστα, η κυρία Θεοδωρίδου επισήμανε και τα συμπτώματα που πρέπει να ανησυχήσουν, όπως θωρακικό ή κοιλιακό άλγος, πονοκέφαλος.

Η γυναίκα έκανε το εμβόλιο της AstraZeneca και όπως γνωστοποιεί η ΠΟΕΔΗΝ, στις 14:00 το ΕΚΑΒ δέχθηκε κλήση «για άτομο γύρω στα 65 έτη χωρίς αισθήσεις» στο Κέντρο Υγείας Ιλίου (Καλαβρύτων και Αχαΐας) το οποίο λειτουργεί ως εμβολιαστικό κέντρο.

«Η ασθενής ήταν ήδη νεκρή πάρα τις προσπάθειες ανάνηψης που έγιναν. Γύρω στις 13:00 έκανε το εμβόλιο και αφού παρέμεινε για 20 λεπτά στο Κέντρο Υγείας -όπως προβλέπεται- για παρακολούθηση, έφυγε και κάθισε σε παγκάκι απέναντι από το Κέντρο Υγείας», σημειώνει ο ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Μιχάλης Γιαννάκος.

Μισή ώρα μετά έπαθε ανακοπή, ενώ ειδοποιήθηκε από περαστικούς το προσωπικό του Κέντρου Υγείας, το οποίο τη μετέφερε από το παγκάκι γύρω στις 14:00. Το ΕΚΑΒ, που έφτασε κι αυτό μετά από 10 λεπτά περίπου, τελικά δεν την παρέλαβε, καθώς διαπιστώθηκε ο θάνατος από το ιατρικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας.

«Το προσωπικό τήρησε στο ακέραιο το πρωτόκολλο των εμβολιασμών και ότι προβλέπεται σε τέτοιες περιπτώσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η ιατροδικαστική εξέταση θα δείξει την αιτία θανάτου. Η γυναίκα αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας», τονίζει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Μιχάλης Γιαννάκος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.