Κρύα μύτη: Τι μπορεί να σημαίνει για την υγείας σας – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Κρύα μύτη: Τι μπορεί να σημαίνει για την υγείας σας – Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

H κρύα μύτη μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι το σώμα σας χρειάζεται κάποια επιπλέον προσοχή.

Ψάξαμε ποιοι είναι οι λόγοι για τους οποίους μπορεί να έχουμε κρύα μύτη εκτός από τον άσχημο καιρό .

1. Μπορεί να είναι σημάδι κακής ροής αίματος στη μύτη σας.

Όταν παραμένουμε σε ένα δωμάτιο με χαμηλή θερμοκρασία για μεγάλο χρονικό διάστημα, το σώμα προσπαθεί να εξοικονομήσει θερμότητα μειώνοντας τη ροή του αίματος από τα άκρα και το ανακατευθύνει στα ζωτικά όργανα του οργανισμού. Μπορεί επίσης να παρατηρήσουμε ότι η μύτη μας θα είναι το πρώτο μέρος που θα κρυώσει, καθώς αυτό το σημείο του σώματος δεν έχει πολύ λίπος. Πιείτε ένα φλιτζάνι ζεστό ρόφημα, όπως τσάι ή καφέ, μπορεί να σας βοηθήσει να την διατηρήσετε ζεστή.

2. Έχετε υπερφορτωθεί με δουλειά.

Μια μελέτη στο Πανεπιστήμιο του Nottingham ανακάλυψε μια σχέση μεταξύ της θερμοκρασίας του σώματός μας και της ποσότητας του στρες στον εγκέφαλό μας. Κατά τη διάρκεια της έρευνας, όσο περισσότερο οι συμμετέχοντες επικεντρώθηκαν στις εργασίες που τους ανατέθηκαν, τόσο πιο κρύα έγιναν τα πρόσωπά τους, ειδικά στην περιοχή γύρω από τη μύτη. Εάν αισθάνεστε ότι έχετε κρύα μύτη ενώ εργάζεστε, ίσως χρειάζεται να κάνετε ένα σύντομο διάλειμμα πριν συνεχίσετε τη δραστηριότητά σας.

3. Βρίσκετε κάτω από μεγάλη συναισθηματική πίεση.

Το συναισθηματικό στρες θα μπορούσε να αποτελέσει έναυσμα για το φαινόμενο του Raynaud, το οποίο αναγκάζει τα αιμοφόρα αγγεία στα άκρα μας να περιοριστούν δραστικά για ένα μικρό χρονικό διάστημα. Αυτό οδηγεί σε κρύο και μούδιασμα σε μια συγκεκριμένη περιοχή, όπως η μύτη, και μπορεί να διαρκέσει από λίγα λεπτά έως ώρες. Το φαινόμενο του Raynaud είναι πιο συχνό στις γυναίκες και σε όσους ζουν σε κρύα κλίματα.

4. Οι ορμόνες σας μπορεί να μην είναι ισορροπημένες.

Όταν δεν παράγετε αρκετές ορμόνες του θυρεοειδούς, ο μεταβολισμός του σώματός σας μπορεί να καθυστερήσει. Ο αργός μεταβολισμός κάνει το σώμα σας να διατηρήσει την θερμότητα και την ενέργεια του και ενδέχεται να οδηγήσει λιγότερη θερμότητα στα άκρα, όπως η μύτη σας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.