ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Καρκίνος ωοθηκών: Τα συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσετε

Καρκίνος ωοθηκών: Τα συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσετε

Γνωρίζατε πως περίπου 250.000 γυναίκες παγκοσμίως διαγιγνώσκονται κάθε χρόνο με καρκίνο των ωοθηκών, ενώ περίπου 140.000 χιλιάδες γυναίκες χάνουν κάθε χρόνο τη ζωή τους εξαιτίας αυτής της μορφής καρκίνου;

Οι δείκτες επιβίωσης για τον καρκίνο των ωοθηκών είναι χαμηλότεροι από οποιαδήποτε άλλη μορφή γυναικολογικού καρκίνου, κυρίως λόγω της ελλιπούς ενημέρωσης σχετικά με τα συμπτώματά του αλλά και λόγω της καθυστερημένης διάγνωσης.

Τα συμπτώματα του καρκίνου των ωοθηκών συχνά συγχέονται με τα συμπτώματα άλλων, σχεδόν ακίνδυνων, παθήσεων όπως οι διαταραχές της γαστρεντερικής λειτουργίας.

Στην πλειονότητα των περιπτώσεων, η διάγνωση προκύπτει αρκετά αργά, με αποτέλεσμα να είναι πιο δύσκολο να αντιμετωπιστεί ο καρκίνος.

Γνωρίζοντας τους παράγοντες κινδύνου, τις ενδείξεις και τα συμπτώματα της νόσου, οι γυναίκες μπορούν να προστατεύσουν την υγεία τους.

Η συχνότητα και ο συνδυασμός των συμπτωμάτων βοηθούν τους γιατρούς να διαχωρίσουν τον καρκίνο των ωοθηκών από άλλες παθήσεις.

Εάν μια γυναίκα αντιμετωπίζει ένα ή περισσότερα από τα παρακάτω συμπτώματα τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας για τρεις συνεχόμενες εβδομάδες, θα πρέπει να επισκεφθεί τον γιατρό της για περαιτέρω αξιολόγηση:

  • Πρήξιμο στην κοιλιά, επίμονο φούσκωμα (όχι φούσκωμα που εμφανίζεται και υποχωρεί ανά διαστήματα)
  • Αίσθημα κορεσμού μετά την κατανάλωση μικρού γεύματος
  • Πόνος στην κοιλιά ή την περιοχή της πυέλου (λεκάνη)
  • Συχνοουρία ή επιτακτική ανάγκη για ούρηση
  • Κόπωση
  • Ανεξήγητη απώλεια βάρους
  • Aνεξήγητη αύξηση του συσσωρευμένου λίπους (κυρίως στην κοιλιά)
  • Μη φυσιολογική κολπική αιμορραγία
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.