Η εταιρεία IWBI η οποία είναι θυγατρική της Delos ιδρυτής της οποίας είναι το πρώην στέλεχος της Goldman Sachs ο Paul Scialla, διατείνεται πως έχει την αρμοδιότητα να μοιράζει μια σφραγίδα «καλής υγεινής» σε χώρους εργασίας και κτίρια.

ΓΤια το λόγο αυτό έχει επιστρατεύσει διάσημους τραγουδιστές και ηθοποιούς του Χόλυγουντ, οι οποίοι μετέχουν στις διαφημιστικές της προωθήσεις.

Το πώς το κατάφερε αυτό, άγνωστο. Σημασία έχει πως η εταιρεία IWBI εμφανίζεται ως ¨αρμόδιος φορέας» για να μοιράζει την «σφραγίδα» καλής υγιεινής σε χώρους εργασίας, χωρίς όμως να εξηγεί ποια αρμοδιότητα έχει για αυτό και τι σημαίνει για ένα κατάστημα να έχει την σφραγίδα της.

Όπως αναφέρει πάντως η εταιρεία στο site της κάθε κατάστημα ή χώρος εργασίας για να πάρει την πολύτιμη σφραγίδα της θα πρέπει να ικανοποιεί 15 από 22 συνολικά κριτήρια.

Με το αζημίωτο βέβαια: Κάθε επιχείρηση που θα λάβει την «σφραγίδα» θα πρέπει να καταβάλλει από 2.730 έως 12.600$ ανάλογα με τα τετραγωνικά του χώρου!

Τι εγγυάται η IWBI δίνοντας την σφραγίδα της; Τίποτα!

«Η σφραγίδα WELL Health-Safety απονέμεται ύστερα από επιθεώρηση ενός έτους γύρω από τα πρωτόκολλα υγιεινής και τις πολιτικές που ακολουθούνται. Η απόκτηση όμως της σφραγίδας δεν εγγυάται ότι ο χώρος είναι πλήρως ασφαλής από παθογόνους παράγοντας», αναγράφεται στο site της εταιρείας.

Προφανώς η IWBI αναζητά ανόητους για να δώσουν από 2.000 έως και 12.000$ για μια σφραγίδα υγιεινής που δεν σημαίνει τίποτα. Ή μήπως σημαίνει πολλά περισσότερα από όσα φαίνονται σήμερα και το μέτρο αυτό πρόκειται να γενικευθεί στο μέλλον ίσως και υποχρεωτικό;

Πάντως οι χρήστες του διαδικτύου απαντούν χαρακτηριστικά.