ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ρωσία – Ινστιτούτο Vector: «Ετοιμάζουμε ρινικό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού»

Ρωσία – Ινστιτούτο Vector: «Ετοιμάζουμε ρινικό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού»

Ο Γενικός Διευθυντής του ρωσικού κρατικού ερευνητικού κέντρου ιολογίας και βιοτεχνολογίας Vector, Ρινάτ Μαξιούτοφ, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του, δήλωσε πως αναπτύσσεται ένα νέο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού με τη μορφή ρινικού σπρέι, το οποίο θα βοηθήσει στην παραγωγή ανοσίας ακριβώς στην «πύλη εισόδου» της λοίμωξης.

«Ναι, έχουμε αρχίσει να αναπτύσσουμε ένα εμβόλιο με τη μορφή σταγόνων, ενός ενδορινικού εμβολίου. Η σύσταση του κύριου δραστικού συστατικού του εμβολίου θα παραμείνει αμετάβλητη (ίδια με αυτή του εμβολίου EpiVacCorona)» δήλωσε ο Μαξιούτοφ.

Το εμβόλιο θα βοηθήσει στην ανάπτυξη ανοσίας στις ρινικές βλεννογόνους μεμβράνες, οι οποίες μπορούν να περιγραφούν ως «πύλη εισόδου» της λοίμωξης, εξήγησε ο Μαξιούτοφ.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του ερευνητικού κέντρου Vector, μόνο μια μέρα θα είναι αρκετή για την αναβάθμιση του εμβολίου EpiVacCorona προκειμένου να εξασφαλιστεί προστασία έναντι νέων μεταλλάξεων του κορωνοϊού.

«Εάν ο ιός μεταλλαχθεί ξαφνικά και υπάρχει μετάλλαξη στις περιοχές όπου επιλέξαμε πεπτίδια, εάν χρειαστεί να ενημερώσουμε το εμβόλιο, τότε θα πάρει όχι περισσότερο από μία ημέρα για την αναβάθμιση της σύνθεσης του εμβολίου» δήλωσε ο ίδιος.

Ο διευθυντής του φορέα διευκρίνισε ότι η ανάπτυξη πεπτιδίων και η απελευθέρωση ενός εμβολίου απαιτεί χρόνο, εκτός από αυτό, πρέπει να διεξαχθεί έρευνα για το ενημερωμένο εμβόλιο.

«Ελπίζω ότι θα είναι δυνατή η διεξαγωγή μιας συντομευμένης μελέτης, όπως κάνουμε με τα εμβόλια εποχικής γρίπης όταν εμφανίζονται νέα στελέχη, αλλά, δεδομένου ότι μέχρι στιγμής δεν υπήρχαν προηγούμενα με ένα εμβόλιο κορωνοϊού, είναι δύσκολο να πούμε κάτι σίγουρα , όλα θα εξαρτηθούν από τη ρυθμιστική αρχή», εξήγησε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το εμβόλιο EpiVacCorona εγκρίθηκε για άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω τον Μάρτιο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.