ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Κοινωνία δύο ταχυτήτων; «Πιστοποιητικό εμβολιασμού για ελεύθερη μετακίνηση» – Τι είναι το credit bureau που φέρνουν

Κοινωνία δύο ταχυτήτων; «Πιστοποιητικό εμβολιασμού για ελεύθερη μετακίνηση» – Τι είναι το credit bureau που φέρνουν

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή, εμμέσως πλην σαφώς ζήτησε να υπάρξει κοινωνία δύο ταχυτήτων στη χώρα μας. Και δεν είναι ο μόνος καθώς κινήσεις και πράξεις τις κυβέρνησης ουσιαστικά θέλουν να οδηγήσουν το σύνολο του κόσμου προς αυτή την κατεύθυνση με “μεθοδεύσεις” σε πολλά επίπεδα.

Ειδικότερα, ανέφερε πως πρέπει να υπάρξει πιστοποιητικό εμβολιασμού για όσους έχουν εμβολιαστεί πλήρως προκειμένου να μπορούν να μετακινούνται ελεύθερα στη χώρα σε μια προσπάθεια να πιέσουν πλέον τους πολίτες να εμβολιαστούν για να ξεφύγουν από την μέγγενη των περιοριστικών μέτρων.

Ωστόσο όμως, μπορεί αυτή η πρόταση να αποτελεί «φως» στο τούνελ, όμως ακόμη και οι εμβολιασμένοι συνεχίζουν να μεταδίδουν τον ιό.

Και δεν είναι ο μόνος καθώς σιγά σιγά σε κάθε έκφανση της κοινωνικής ζωής τίθεται πλέον το δίλλημα από την κυβέρνηση: Εμβολιασμός και ελεύθερη ζωή ή να παραμείνετε σε καραντίνα όπως από την Δευτέρα ξεκινά στα σχολεία όπου όποιο παιδί δεν έχει κάνει το self-test θα λαμβάνει απλά απουσία.

Το σχέδιο που προέβλεπε εκατομμύρια εμβολιασμένων δεν φαίνεται να “βγαίνει” στην κυβέρνηση και αυτό φαίνεται στις δηλώσεις τόσο του Κ.Μητσοτάκη όσο και του Β.Κικίλια και πλέον πηγαίνουν προς την κατηγορία “μαστίγιο και καρότο”.

Έτσι ακούμε τον πρωθυπουργό να λέει: «Είναι λοιπόν στοιχειώδης κίνηση αυτοπροστασίας ειδικά για τους μεγαλύτερους να εμβολιαστούν. Και υπάρχουν ακόμη διαθέσιμα εμβόλια για όσους από αυτούς δεν έχουν κάνει αυτό το βήμα. Τους ζητώ να το κάνουν το συντομότερο ώστε το τείχος ανοσίας να ξεκινήσει από εκείνους που απειλούνται περισσότερο. Σε αυτό πρέπει και μπορούν να συμβάλουν όλοι -οι πολιτικές δυνάμεις, η Εκκλησία, οι φορείς των συνταξιούχων, η κοινωνία των πολιτών», ενώ πλέον ξεκάθαρα το συνδέει με την οικονομία σαν μια έμμεση απειλή.

Και αυτό γιατί από τα δεδομένα φαίνεται ότι στις ηλικιακές ομάδες που έχει ανοίξει η πλατφόρμα εμβολιασμών δεν έχουν εμβολιαστεί ούτε οι μισοί.

Ο κ. Μητσοτάκης συμπληρώνει μάλιστα ότι η εμπειρία του Ισραήλ και της Μεγάλης Βρετανίας, αλλά και η εικόνα από τα ελληνικά νοσοκομεία πιστοποιούν την αποτελεσματικότητα του εμβολίου. (Μάλλον για τις θρομβώσεις δεν θα έχει ακούσει ούτε στο ότι στο Ισραήλ παρά τους εμβολιασμούς τα κρούσματα είναι ακόμα υψηλά).

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Β.Κικίλιας ο οποίος πηγαίνει ένα βήμα πιο κάτω και επαναφέρει το θέμα των υποχρεωτικών εμβολιασμών πλέον αρχής γενομένης με τους υγειονομικούς: «Όσον αφορά τους υγειονομικούς μας, οι γιατροί μας έχουν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού σε ένα ποσοστό 80%, το ποσοστό στους νοσηλευτές είναι χαμηλότερο, αλλά πιστεύω ότι θα ανέβει και άλλο. Το φθινόπωρο, σε ουδέτερο χρόνο, θα ξαναδούμε από την αρχή το ζήτημα του υποχρεωτικού εμβολιασμού».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η γενική κυβερνητική πολιτική και επιμονή στο “φακέλωμα” των στοιχείων των πολιτών αλλά και στις παροχές αναλόγως των κινήσεων που κάνουν φαίνεται να είναι πλέον κεντρική κατεύθυνση αν δούμε και την περιγραφή του έργου στο Σχέδιο Ανάκαμψης που αναφέρεται σε ένα νέο φακέλωμα με την δημιουργία ενός credit bureau δηλαδή ένα σύστημα όπου θα καταγράφεται εάν κάθε πολίτης έχει οποιαδήποτε καθυστέρηση σε πάσης φύσεως πληρωμές οφειλών, από τις τράπεζες και την εφορία, ως τα ασφαλιστικά ταμεία και τις ΔΕΚΟ, και αναλόγως θα γίνεται και η αντιμετώπισή του από το κράτος!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.