ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Κριθαράκι στο μάτι: 3+1 φυσικοί τρόποι για να του πείτε άμεσα «αντίο»

Πως να το αντιμετωπίσετε

Κριθαράκι στο μάτι: 3+1 φυσικοί τρόποι για να του πείτε άμεσα «αντίο»

Το κριθαράκι στο μάτι είναι αποτέλεσμα μόλυνσης από το βακτήριο του σταφυλόκοκκου και μπορεί να εμφανιστεί είτε εσωτερικά είτε εξωτερικά στο μάτι.

Αρκετοί συγχέουν το κριθαράκι με το χαλάζιο, όμως οι δύο παθήσεις έχουν διαφορετικά συμπτώματα και απαιτούν διαφορετική αντιμετώπιση.

Τα βασικότερα συμπτώματα που υποδεικνύουν ότι ο ερεθισμός στην περιοχή του ματιού είναι κριθαράκι, είναι οίδημα και πόνος στο βλέφαρο, έκκριση δακρύων, κοκκίνισμα και ευαισθησία κατά την ψηλάφηση, μικρού μεγέθους εξάνθημα επάνω στο βλέφαρο, περιμετρικά του ματιού ή στις εσοχές του και δυσφορία όταν ανοίγουμε τα μάτια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δείτε 4 τρόπους για να το αντιμετωπίσετε με φυσικό τρόπο:

  1. Εφαρμόστε ζεστή κομπρέσα στην περιοχή του ματιού ή κάντε απαλό μασάζ με καθαρά χέρια και χλιαρό νερό: Η θερμότητα βοηθά το πύον να έρθει στην επιφάνεια και να υποχωρήσει η κριθή.
  2. Καθαρίστε επιμελώς την περιοχή με ειδικό μη-ερεθιστικό σαπούνι ή για παιδιά και χλιαρό νερό, προκειμένου να διατηρήσετε την περιοχή καθαρή και να αποτρέψετε την πιθανότητα επανεμφάνισης.
  3. Αποφύγετε τη χρήση μακιγιάζ και καλλυντικών εργαλείων, που ίσως μεταφέρουν μικρόβια από το ένα μάτι στο άλλο, επιδεινώνοντας τον ερεθισμό και καθυστερώντας την διαδικασία της επούλωσης.
  4. Αυξήστε την κατανάλωση τροφών υψηλής περιεκτικότητας σε βιταμίνη Α (σολομός, τόνος), βιταμίνη Β6 (αρακάς, φασόλια, κοτόπουλο) βιταμίνη Β3 (ηλιόσπορο), ενώ σημαντικό είναι να πίνετε και αρκετό νερό (τουλάχιστον 6 ποτήρια ημερησίως).
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.