H Bραζιλία υποστηρίζει ότι το κινεζικό εμβόλιο είναι αποτελεσματικό μόλις 50,7% κατά της βραζιλιάνικης μετάλλαξης

H Bραζιλία υποστηρίζει ότι το κινεζικό εμβόλιο είναι αποτελεσματικό μόλις 50,7% κατά της βραζιλιάνικης μετάλλαξης

Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι το κινεζικό εμβόλιο στο οποίο βασίζεται η εκστρατεία μαζικής ανοσοποίησης στη χώρα είναι αποτελεσματικό κατά μόλις 50,7% έναντι του παραλλαγμένου στελέχους του νέου κορωνοϊού που είναι γνωστό με την ονομασία P1, ή αλλιώς ως η βραζιλιάνικη παραλλαγή.

Η μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής, η οποία έχει μετατραπεί τις τελευταίες εβδομάδες στο επίκεντρο της πανδημίας σε παγκόσμια κλίμακα, κατέγραψε το ίδιο διάστημα πάνω από 37.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2, σύμφωνα με το υπουργείο.

Με πάνω από 353.000 νεκρούς και πάνω από 13 εκατομμύρια μολύνσεις, η Βραζιλία των 212 εκατομμυρίων κατοίκων καταγράφει τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό της πανδημίας και τον δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό μολύνσεων στον κόσμο, πίσω από τις ΗΠΑ.

Το ινστιτούτο βιοϊατρικής Butantan, το οποίο δοκίμασε και πλέον παράγει το εμβόλιο CoronaVac της κινεζικής Sinovac Biotech Ltd, ανέφερε χθες ότι μελέτη που διεξήγαγε έδειξε πως το προϊόν αυτό έχει αποτελεσματικότητα 50,7% έναντι της P1 και της λιγότερη διαδεδομένης παραλλαγής P2.

Κατά το Butantan, εάν η δεύτερη δόση καθυστερεί να χορηγηθεί κατά πάνω από δύο εβδομάδες, η αποτελεσματικότητα του εμβολίου αυξάνεται στο 62,3%. Το εμβόλιο έχει ωστόσο αποτελεσματικότητα από 83,7% ως 100% στην αποτροπή του κινδύνου οι άνθρωποι που μολύνονται να χρειαστούν ιατρική φροντίδα, υπέδειξε η μελέτη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στη μελέτη, η οποία σύμφωνα με το ινστιτούτο έχει υποβληθεί προς δημοσίευση στην επιστημονική επιθεώρηση The Lancet, συμμετείχαν 12.400 εθελοντές σε όλη τη Βραζιλία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.