Καθηγητής Τζανάκης: «Με τα self tests αποφύγαμε έως και 8.500 κρούσματα»

Καθηγητής Τζανάκης: «Με τα self tests αποφύγαμε έως και 8.500 κρούσματα»

Για τα self tests τα οποία έδειξαν 613 θετικά κρούσματα σε μαθητές και καθηγητές, μίλησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο πανεπιστήμιο Κρήτης, Νίκος Τζανάκης σημειώνοντας πως θα μπορούσαν να δώσουν έως και 8.500 κρούσματα.

«Αυτοί που απομονώνουμε με τα self tests, υπολογίζουμε με βάση τα μοντέλα μας, ότι το επόμενο δεκαπενθήμερο θα έδιναν από 5.250-8.765 νέα κρούσματα. Έχουμε αυτό το όπλο των self tests», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σημείωσε δε ότι με τον ίδιο τρόπο θα πρέπει το Πάσχα οι πολίτες να πάνε στα χωριά τους. «Αντί να αφήσουμε τον κόσμο στα αστικά κέντρα και να μένουν μέσα στα διαμερίσματα καλώντας άλλες οικογένειες, καλύτερα να τον στείλουμε στην εξοχή, πάντα με προσοχή», επισήμανε ο καθηγητής.

Ο ίδιος τάχθηκε κατά της χαλάρωσης των μέτρων επισημαίνοντας ότι αντί να μιλάμε για απαγόρευση κυκλοφορίας και το πιο αυστηρό lockdown που έχει εφαρμοστεί στη χώρα, μιλάμε για χαλάρωση. «Τώρα που άνοιξαν τα σχολεία 400-500 βρέθηκαν θετικοί, αν βάλουμε και την ιχνηλάτηση, περίπου 2.000 άτομα πρέπει να απομονωθούν για να αποφύγουμε τη διασπορά», ανέφερε ο κ. Καπραβέλος.

Κατέληξε δε σημειώνοντας ότι δεν έχουμε δει ακόμα την οροφή τονίζοντας ο ίδιος έλαβε εντολή να αδειάσει όλη τη ΜΕΘ να την κάνω Covid, αλλά αυτό δε γίνεται, καθώς νοσηλεύονται βαριά περιστατικά non Covid.

Αναλύοντας την επιδημιολογική εικόνα της χώρας, τόνισε ότι τα πράγματα είναι σε μια συνεχιστική κορύφωση, αλλά χωρίς ενδείξεις περαιτέρω επιδείνωσης, τουλάχιστον στην Αττική. Αντίστοιχα, η Θεσσαλονίκη, δείχνει μια εικόνα σταθεροποίησης, όπως και η Κοζάνη που ήταν η χειρότερη περιοχή της Ελλάδος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Τα σκήπτρα, την τελευταία εβδομάδα, ως η χειρότερη περιοχή τα πήρε η Δυτική Αττική, η οποία ξεπέρασε τα όρια της Κοζάνης και αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε μάλλον σε μια επιπεδωμένη κατάσταση, οριζοντίωση της καμπύλης», συμπλήρωσε ο κ. Τζανάκης. Επίσης, όπως είπε, η Αχαΐα βρίσκεται γύρω στα 515 κρούσματα ανά 100.000 ανά 14 ημέρες, εδώ και πάνω από 15 μέρες. Επιπεδωμένη μεν, αλλά χωρίς σαφή τάση -για πολλές ημέρες- αποκλιμάκωσης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.