Σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση για το Άγχος και την Κατάθλιψη, μόνο το 36,9% όσων υποφέρουν από άγχος ακολουθούν θεραπεία για την αντιμετώπισή του.

Πρόκειται για ένα αρκετά μικρό ποσοστό, εάν αναλογιστεί κανείς ότι, το άγχος είναι μια διαταραχή, που μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά, εφόσον το άτομο κάνει ορισμένες αλλαγές στον τρόπο ζωής του.

Σύμφωνα με τον διατροφολόγο Ali Miller, στις αλλαγές αυτές περιλαμβάνεται και η βελτίωση της διατροφής.

Μαγνήσιο: Τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το κακάο, το αβοκάντο, τα καρύδια και οι σπόροι, είναι τροφές πλούσιες σε μαγνήσιο, ένα μέταλλο που καταστέλλει τις ορμόνες που ευθύνονται για την εκδήλωση του άγχους, όπως είναι η κορτιζόλη και η αδρεναλίνη.

Χολίνη και σύμπλεγμα βιταμινών Β: Η χολίνη ενισχύει την παραγωγή ακετυλοχολίνης, ενός κρίσιμου για τη λειτουργία του εγκεφάλου νευροδιαβιβαστή που μεταξύ άλλων ελέγχει και την εκδήλωση του άγχους. Βιταμίνες του συμπλέγματος Β, όπως είναι η Β12, η βιοτίνη και η Β6, είναι επίσης απαραίτητες για την σωστή λειτουργία του κεντρικού νευρικού συστήματος και για τη διατήρηση των ορμονών του στρες σε φυσιολογικά επίπεδα. Ο κρόκος αυγών, ο σολομός και τα οστρακοειδή είναι τροφές πλούσιες σε χολίνη και βιταμίνες του συμπλέγματος Β.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Διαβάστε περισσότερα στο ygeianews.gr