Καταγγελία από τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Μ.Μπορίσοφ: «Γιατί εκτοξεύτηκε η τιμή του εμβολίου της Pfizer στην ΕΕ;»

Καταγγελία από τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Μ.Μπορίσοφ: «Γιατί εκτοξεύτηκε η τιμή του εμβολίου της Pfizer στην ΕΕ;»

Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ προχώρησε σε αποκαλύψεις «βόμβα» κάνοντας λόγο για παιχνίδια στις τιμές των εμβολίων αναφερόμενος σε άλμα στην τιμή του εμβολίου της Pfizer και πιθανή αισχροκέρδεια.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η κάθε δόση του εμβολίου της Pfizer κόστιζε αρχικά 12 ευρώ, όμως τώρα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπογράφει συμφωνίες με τη φαρμακευτική εταιρεία στην τιμή των 19,50 ευρώ.

Μάλιστα, η Κομισιόν βρίσκεται σε συνομιλία με την Pfizer για την προμήθεια εμβολίων κατά της νόσου COVID-19 και για τα έτη 2022 και 2023. «Οι τιμές ανεβαίνουν γρήγορα», σημείωσε από τη Νότια Βουλγαρία ο κ. Μπορίσοφ, προσθέτοντας χαρακτηριστικά πως: «Η τιμή της Pfizer ήταν 12 ευρώ και μετά αυξήθηκε στα 15,5 ευρώ» ενώ τώρα υπογράφονται συμβάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την εταιρία αλλά ήδη η τιμή ανέρχεται σε 19,5 ευρώ.

Πρόσθεσε ότι «θα εμφανιστούν πολλές ακόμη παραλλαγές της νόσου», επισημαίνοντας πως 19,50 ευρώ επί 900 εκατ. κάνει σχεδόν 18 δισ. ευρώ, γεγονός που σημαίνει ότι θα πρέπει να προσαρμοστούν αναλόγως και οι σχετικοί προϋπολογισμοί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Αυτό σημαίνει ότι στους νέους προϋπολογισμούς, θα πρέπει να διαθέσουμε μεγαλύτερα, πολύ μεγαλύτερα αποθέματα για τα εμβόλια» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.