ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Βούρτσισμα δοντιών: Η κίνηση που οι περισσότεροι ξεχνούν να κάνουν

Βούρτσισμα δοντιών: Η κίνηση που οι περισσότεροι ξεχνούν να κάνουν

Το βούρτσισμα των δοντιών αποτελεί μια καθημερινή συνήθεια όλων, ωστόσο όμως συχνά δεν την εκτελούμε σωστά.

​Υπάρχει, μάλιστα, μια κίνηση την οποία οι περισσότεροι ξεχνούν να κάνουν όταν βουρτσίζουν τα δόντια τους.

Κι όμως είναι μια απαραίτητη διαδικασία για να αποφύγουμε όχι μόνο την ανάπτυξη βακτηρίων αλλά και άλλες επιπλοκές για την υγεία μας.

Διαβάστε τρεις σημαντικούς λόγους για να βουρτσίζετε από εδώ και πέρα και τη γλώσσα μαζί με τα δόντια σας:

1. Καλύτερη γεύση

Αν νιώθετε ότι δεν έχετε πάντα καλή γεύση μπορεί να φταίει αυτό. To βούρτσισμα της γλώσσας επιτρέπει στους γευστικούς κάλυκες να λειτουργούν καλύτερα κι έτσι απολαμβάνουμε το φαγητό μας στο μέγιστο βαθμό.

2. Πρόληψη της πλάκας

Με τη συσσώρευση βακτηρίων στη γλώσσα διευκολύνεται η δημιουργία στρώματος πλάκας επάνω στα δόντια. Η πλάκα συμβάλλει τόσο στην κακοσμία του στόματος όσο και στην φθορά των δοντιών.

3. Ενίσχυση του ανοσοποιητικού

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η γλώσσα αποτελεί μέρος του ανοσοποιητικού συστήματος και έτσι όσο περισσότερα βακτήρια απομακρύνονται από την επιφάνειά της, τόσο λιγότερες είναι οι πιθανότητες να εισβάλλουν στον οργανισμό και να προκαλέσουν επιπλοκές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.