Ο φούρνος μικροκυμάτων αδιαμφισβήτητα αποτελεί εδώ και χρόνια για πολλούς μια από τις πρακτικότερες ηλεκτρικές συσκευές. Ωστόσο, δεν είναι μια συσκευή που κάνει για όλες τις τροφές.

Υπάρχουν κάποια φαγητά που δεν πρέπει ποτέ, για κανένα λόγο να τα ζεσταίνεις στα μικροκύματα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δες τρία από αυτά:

  • Βραστά αυγά: Όταν ζεσταίνεις ένα βραστό αυγό στο φούρνο μικροκυμάτων, ο ατμός που συσσωρεύεται από τα μόρια νερού στο εσωτερικό τους δημιουργεί πίεση, την οποία η μεμβράνη και το κέλυφός τους είναι πολύ λεπτά για να αντέξουν. Το αποτέλεσμα είναι συνήθως μια μικρή ή μεγαλύτερη έκρηξη όπως αυτή που βλέπεις στην φωτογραφία –και η οποία μπορεί να συμβεί τόσο μέσα στον φούρνο, όσο και… στο πιάτο σου.
  • Ντομάτες (και η σάλτσα τους): Ακριβώς όπως τα βραστά αυγά, οι ντομάτες δεν αντέχουν την πίεση που δημιουργούν τα μικροκύματα στα υγρά μόριά τους, και αντιδρούν με μικρές εκρήξεις που πιτσιλάνε κάθε εκατοστό του εσωτερικού του φούρνου σου με ντοματόζουμο. Ζημιά μπορεί και να μην του κάνουν, αλλά δεν θα περάσεις και όμορφα καθαρίζοντας το χάος που θα προκληθεί.
  • Επεξεργασμένα κρέατα: Λουκανικάκια, αλλαντικά και λοιπές λιχουδιές είναι –υποθέτουμε το ξέρεις ήδη− ούτως ή άλλως μάλλον ανθυγιεινές επιλογές, καθότι περιέχουν υψηλές ποσότητες αλατιού, πρόσθετων ουσιών, χημικών και συντηρητικών. Εσύ τώρα, βάζοντάς τα στα μικροκύματα, προσθέτεις σε όλα τα παραπάνω και λίγη ακτινοβολία, ρισκάροντας έξτρα αύξηση της κακής χοληστερόλης σου.