ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Οι τρεις τροφές που δεν πρέπει να βάζετε στο φούρνο μικροκυμάτων

Οι τρεις τροφές που δεν πρέπει να βάζετε στο φούρνο μικροκυμάτων

Ο φούρνος μικροκυμάτων αδιαμφισβήτητα αποτελεί εδώ και χρόνια για πολλούς μια από τις πρακτικότερες ηλεκτρικές συσκευές. Ωστόσο, δεν είναι μια συσκευή που κάνει για όλες τις τροφές.

Υπάρχουν κάποια φαγητά που δεν πρέπει ποτέ, για κανένα λόγο να τα ζεσταίνεις στα μικροκύματα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δες τρία από αυτά:

  • Βραστά αυγά: Όταν ζεσταίνεις ένα βραστό αυγό στο φούρνο μικροκυμάτων, ο ατμός που συσσωρεύεται από τα μόρια νερού στο εσωτερικό τους δημιουργεί πίεση, την οποία η μεμβράνη και το κέλυφός τους είναι πολύ λεπτά για να αντέξουν. Το αποτέλεσμα είναι συνήθως μια μικρή ή μεγαλύτερη έκρηξη όπως αυτή που βλέπεις στην φωτογραφία –και η οποία μπορεί να συμβεί τόσο μέσα στον φούρνο, όσο και… στο πιάτο σου.
  • Ντομάτες (και η σάλτσα τους): Ακριβώς όπως τα βραστά αυγά, οι ντομάτες δεν αντέχουν την πίεση που δημιουργούν τα μικροκύματα στα υγρά μόριά τους, και αντιδρούν με μικρές εκρήξεις που πιτσιλάνε κάθε εκατοστό του εσωτερικού του φούρνου σου με ντοματόζουμο. Ζημιά μπορεί και να μην του κάνουν, αλλά δεν θα περάσεις και όμορφα καθαρίζοντας το χάος που θα προκληθεί.
  • Επεξεργασμένα κρέατα: Λουκανικάκια, αλλαντικά και λοιπές λιχουδιές είναι –υποθέτουμε το ξέρεις ήδη− ούτως ή άλλως μάλλον ανθυγιεινές επιλογές, καθότι περιέχουν υψηλές ποσότητες αλατιού, πρόσθετων ουσιών, χημικών και συντηρητικών. Εσύ τώρα, βάζοντάς τα στα μικροκύματα, προσθέτεις σε όλα τα παραπάνω και λίγη ακτινοβολία, ρισκάροντας έξτρα αύξηση της κακής χοληστερόλης σου.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.