ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ιταλοί & Ρώσοι επιστήμονες θα μελετήσουν τον συνδυασμό Sputnik-V με AstraZeneca, Pfizer & Moderna

Ιταλοί & Ρώσοι επιστήμονες θα μελετήσουν τον συνδυασμό Sputnik-V με AstraZeneca, Pfizer & Moderna

Ο διευθυντής του ιταλικού ινστιτούτου Φραντσέσκο Βάγια, γνωστοποίησε πως το Εθνικό Ινστιτούτο λοιμωδών νόσων Λάτζαρο Σπαλαντσάνι που εδρεύει στην Ρώμη υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με το Εθνικό ερευνητικό κέντρο Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας Ν.Γκαμαλέι.

Μάλιστα, τόνισε ότι στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας θα πραγματοποιηθούν έρευνες σχετικές με το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V

Οι επιστημονικές έρευνες σε σχέση με το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V κατά του κορωνοϊού, όπως και οι έρευνες σχετικά με το συνδυασμό του ρωσικού εμβολίου με άλλα εμβόλια, θα ξεκινήσουν μόλις ο Ιταλικός οργανισμός φαρμάκων (Aifa) εγκρίνει το σχετικό πρωτόκολλο για τις έρευνες, δήλωσε ο Βάγια, προσθέτοντας ότι μόλις ολοκληρωθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες θα φθάσουν στην Ιταλία Ρώσοι επιστήμονες.

Ο ίδιος διευκρίνισε επίσης ότι είχε την διαβεβαίωση του Aifa για το ενδιαφέρον του να στηρίξει την εν λόγω έρευνα, η οποία θα μελετήσει τον συνδυασμό του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V με τά εμβόλια της AstraZeneca, Pfizer και Moderna, ενώ στις κλινικές δοκιμές που θα πραγματοποιηθούν θα συμμετάσχουν 600 εθελοντές.

«Θα υπάρξουν τέσσερις ομάδες από 150 εθελοντές και θα μελετήσουμε το αποτέλεσμα από τον εμβολιασμό με δύο διαφορετικά εμβόλια, του εμβολίου Sputnik-V καθώς και των εμβολίων AstraZeneca, Pfizer, Moderna», δήλωσε ο Ιταλός καθηγητής.

Ο Βάγια είπε ότι κύριος στόχος της έρευνας είναι να μελετηθεί το αποτέλεσμα που έχει το ρωσικό εμβόλιο στις διάφορες μεταλλάξεις του κορωνοϊού. «Βασικά μιλάμε για γνωστά την δεδομένη στιγμή στελέχη, τα οποία έχουμε απομονώσει. Και η έρευνα μας πρέπει να δώσει μια επιστημονική απάντηση στους λεγόμενους αμφισβητίες, ώστε να δείξουμε την αποτελεσματικότητα των εμβολίων», είπε ο Βάγια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο ίδιος είπε ότι μετά από 10 ημέρες θα φθάσουν στην Ιταλία οι Ρώσοι συνάδελφοι του και πως το Ινστιτούτο έχει παραγγείλει 600 δόσεις εμβολίου που απαιτούνται για την διεξαγωγή της έρευνας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.