Σε μία ανακοίνωση που θα μπορούσε να αποτελεί και μομφή εναντίον του Μέγαρου Μαξίμου και της ελληνικής κυβέρνησης προχώρησε η εταιρία Moderna, η οποία δήλωσε πως σε 64,5 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της δεν έχουν εντοπιστεί πειρστατικά θρόμβωσης, επιβεβαιώνοντας έτσι και προγενέστερη ανακοίνωση του EMA.

Η ελληνική κυβέρνηση χάρισε 2 εκατ. δόσεις ασφαλών -ως προς αυτό το ζήτημα- εμβολίων Moderna στο Βερολίνο για να πάρει περισσότερα εμβόλια AstraZeneca και Johnson & Johnson τα οποία προκαλούν θρομβώσεις και μέχρι στιγμής έχουν στιχοίσει τη ζωή σε πολλούς ανθρώπους.

Η Moderna έκανε γνωστό την Τρίτη, μέσω Twitter, ότι το εμβόλιό της κατά της Covid-19 δεν φαίνεται να σχετίζεται με θρόμβους, λίγες μόνο ώρες μετά τη σύσταση από τον FDA και το CDC να σταματήσει η χορήγηση του μονοδοσικού εμβολίου της Johnson & Johnson στις Ηνωμένες Πολιτείες λόγω σπάνιων περιστατικών, που περιλαμβάνουν θρόμβους αίματος.

«Μια ολοκληρωμένη αξιολόγηση του συνόλου των διαθέσιμων δεδομένων ασφάλειας για το mRNA-1273 μετά από περισσότερες από 64,5 εκατομμύρια δόσεις που χορηγήθηκαν παγκοσμίως δεν υποδηλώνει συσχέτιση με εγκεφαλική φλεβική θρόμβωση (CVST) ή θρομβωτικά επεισόδια», ανέφερε η Moderna, αναφερόμενη στο εμβόλιό της.

Οι αναλύσεις ασφαλείας της Moderna πραγματοποιήθηκαν με χρήση δεδομένων έως τις 22 Μαρτίου 2021, σύμφωνα με το tweet.

Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να απαντήσει γιατί χάρισε τις 2 εκατ. δόσεις των εμβολίων Moderna στο Βερολίνο για να πάρει τα αμφιλεγόμενα εμβόλια της AstraZeneca και της Johnson & Johnson τα οποία προκαλούν θρομβώσεις.

https://twitter.com/moderna_tx/status/1381960134939840515?s=20

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!