ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Καλύτερα να τις αποφεύγετε: Οι τρεις λευκές τροφές σκέτο «δηλητήριο» για τον οργανισμό

Καλύτερα να τις αποφεύγετε: Οι τρεις λευκές τροφές σκέτο «δηλητήριο» για τον οργανισμό

Όλοι μας γνωρίζουμε πως οι τροφές που καταναλώνουμε παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην υγεία μας.

Η προσεκτική διατροφή μπορεί όχι μόνο να μειώσει τις επιπτώσεις πολλών παθήσεων, αλλά και να ενισχύσει τον οργανισμό σας απέναντι σε μελλοντικούς κινδύνους.

Κάθε διατροφολόγος θα σας πει ότι ένα από τα πιο σημαντικά βήματα σε ένα πιο υγιεινό τρόπο ζωής είναι να βάλετε αρκετές φυτικές ίνες στα γεύματά σας. Αυτό δεν απαιτεί κάποια σημαντική αλλαγή στις συνήθειές σας, ούτε οποιοδήποτε συμπλήρωμα.

Το κόλπο είναι να αποφύγετε τα τρία “λευκά δηλητήρια” και να τα αντικαταστήσει με υγιεινά ισοδύναμά τους. Τα τρία “λευκά δηλητήρια” στην διατροφή σας είναι:

-Λευκό αλεύρι: αντικαταστήστε το με αλεύρι ολικής άλεσης. Περιέχει όλες τις βιταμίνες, ανόργανα άλατα, πρωτεΐνες και φυτικές ίνες που έχει το σιτάρι. Αντικαταστήστε το λευκό ψωμί με ψωμί ολικής αλέσεως. Κάνετε το ίδιο πράγμα με τα ζυμαρικά.

-Λευκό ρύζι: Μπορείτε να το αντικαταστήσετε με καστανό και άγριο ρύζι. Οι άνθρωποι που επιλέγουν το καστανό ρύζι αντί για το λευκό έχουν χαμηλότερη πίεση αίματος και μικρότερο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη. Είναι μια απλή αλλαγή που μπορεί να δώσει σημαντικά οφέλη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

-Λευκή ζάχαρη: Αντί για ένα σνακ γεμάτο ζάχαρη, προτιμήστε ένα φρούτο. Και αντί της προσθήκης ζάχαρης στο πρωινό ή στο επιδόρπιο σας, προσθέστε μερικά φρούτα, όπως τα βατόμουρα. Η ενίσχυση από τα αντιοξειδωτικά θα ενισχύσει το κυκλοφορικό σας σύστημα. Οι επιπλέον φυτικές ίνες θα σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος, επειδή θα σας κάνουν να νιώθετε “χορτάτοι”. Επίσης, η αργή απελευθέρωση της ενέργειας από τα φρούτα θα σας κρατήσει γεμάτους ενέργεια για περισσότερες ώρες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.