ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Sinovac: 80% αποτελεσματικό στην πρόληψη θανάτων από κορωνοϊό

Sinovac: 80% αποτελεσματικό στην πρόληψη θανάτων από κορωνοϊό

Η κυβέρνηση της Χιλής πραγματοποίησε σειρά από έρευνες για την αποτελεσματικότητα του κινεζικού εμβολίου της Sinovac, που “αγγίζει” το 67% της αποτελεσματικότητας στην πρόληψη συμπτωματικής μόλυνσης.

Επίσης, το εμβόλιο αυτό ήταν 85% αποτελεσματικό στην πρόληψη νοσηλειών και 80% αποτελεσματικό στην πρόληψη θανάτων, επισημαίνει η κυβέρνηση σε μια έκθεση που προετοίμασε το υπουργείο Υγείας της Χιλής. Επιπλέον, είναι 89% αποτελεσματικό για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο ο ασθενής να εισέλθει σε ΜΕΘ.

«Πρόκειται για αριθμούς που πρέπει να ηρεμήσουν τη χώρα», δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Ενρίκε Πάρις, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των αποτελεσμάτων της μελέτης, που διεξήχθη το διάστημα μεταξύ 2ας Φεβρουαρίου και 1ης Απριλίου.

Η δημοσιοποίηση των δεδομένων αυτών καθιστά τη Χιλή μία από τις ελάχιστες χώρες, μεταξύ αυτών τη Μεγάλη Βρετανία και το Ισραήλ, που έχουν χρησιμοποιήσει τις εκστρατείες ανοσοποίησης προκειμένου να συγκεντρώσουν γνώση σχετικά με το πόσο αποτελεσματικά είναι τα εμβόλια εκτός των ελεγχόμενων κλινικών δοκιμών και όταν βρίσκονται αντιμέτωπα με απρόβλεπτες μεταβλητές στις κοινωνίες.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η μελέτη (επίσης υπό πραγματικές συνθήκες) του Ισραήλ σχετικά με την αποτελεσματικότητα του εμβολίου της Pfizer, ερεύνησε τα αποτελέσματα μεταξύ 1,2 εκατ. ανθρώπων, ένα μείγμα στο οποίο κάποιοι έκαναν το εμβόλιο και κάποιοι δεν το έκαναν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η μελέτη στη Χιλή εξέτασε την αποτελεσματικότητα του CoronaVac μεταξύ 10,5 εκατομμυρίων ανθρώπων, εξετάζοντας και σε αυτήν την περίπτωση ανθρώπους που εμβολιάστηκαν και ανθρώπους που δεν εμβολιάστηκαν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.