ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ροχαλίζει ο σύντροφός σας; – Δείτε τα προβλήματα υγείας που ίσως σας προκαλέσει

Ροχαλίζει ο σύντροφός σας; – Δείτε τα προβλήματα υγείας που ίσως σας προκαλέσει

Αρκετοί είναι οι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν προβλήματα με την αναπνοή τους, που ίσως οδηγήσουν σε ροχαλητό κατά την διάρκεια του ύπνου, όμως τι φταίει ο/η σύντροφος που κοιμάται δίπλα σας;

Για πολλούς ο ύπνος είναι πολύτιμος και οι ενοχλητικοί ήχοι, με έναν εξ αυτών το ροχαλητό, προκαλούν εμπόδια στην απόλαυση του.

Σύμφωνα με έρευνα υπάρχει ένας λόγος να τα «παίρνεις» με το ροχαλητό του συντρόφου σου, κι αυτός πια αφορά θέματα υγείας.

Ναι, δεν είναι μόνο το νευρικό σύστημα που την πληρώνει, αλλά βάσει της έρευνας με τίτλο «Ροχαλητό: Πηγή ηχορύπανσης και προφήτης υπνικής άπνοιας» που διεξήχθη από μια ομάδα ειδικών του Sleep Research Society στο Ντάριεν του Ιλινόι, το ροχαλητό μπορεί να προκαλέσει μέχρι και καρδιαγγειακές παθήσεις.

«Ηχορύπανση που ξεπερνά τα 53 ντεσιμπέλ, έχει συνδεθεί με καρδιαγγειακά προβλήματα στον εκτεθειμένο πληθυσμό», αναφέρεται στη μελέτη.

Στα πειράματα που έγιναν σε ένα γκρουπάκι ατόμων που ήταν αρκετά ακομπλεξάριστοι να παραδεχτούν ότι ροχαλίζουν και ήταν πρόθυμοι να συμμετέχουν, ανακαλύφθηκε ότι το 14% των συμμετεχόντων ροχάλιζαν πάνω από αυτό το όριο, ενώ το 66% πάνω από τα 45 ντεσιμπέλ.

Η έρευνα υποστηρίζει ακόμη ότι αυτή η κατάσταση επηρεάζει και τα δύο άτομα, και εκείνον που ροχαλίζει δηλαδή, αλλά και εκείνον που αναγκάζεται να το υποστεί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αλλά το κακό δε σταματάει εκεί. Παράλληλα, μαζί με την καρδιά δηλαδή, επηρεάζονται τα νεφρά, ο εγκέφαλος, καθώς και τα μάτια. Γενικά, από ροχαλητό θα φύγουμε… Για να ξέρετε όμως ακριβώς και το λόγο, αυτό συμβαίνει γιατί έτσι αυξάνεται η πίεση του αίματος, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε επιπλοκές της υγείας όπως η καρδιακή προσβολή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.