ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στη έδαφος!

Οι 4 τρόποι πρόληψης του κολικού του εντέρου

Οι 4 τρόποι πρόληψης του κολικού του εντέρου

Ο κολικός του εντέρου μπορεί να έχει συνδεθεί με την βρεφική ηλικία, ταλαιπωρεί ωστόσο και αρκετούς ενήλικες.

Στους ενήλικες, ο κολικός του εντέρου είναι ο οξύς πόνος στην κοιλιά, η ένταση του οποίου αυξομειώνεται και συνήθως οφείλεται σε πάθηση του παχέος εντέρου.

Αυτός ο πόνος μπορεί να προκύπτει επανειλημμένως για εβδομάδες, μήνες ή ακόμα και χρόνια.

Συχνά εμφανίζεται στο μικρό και το μεγάλο έντερο, τον ορθό, τη χοληδόχο κύστη, στους νεφρούς ή και στην ουρήθρα.

Δείτε 4 τρόπους πρόληψης που πρέπει να γνωρίζετε:

1. Ο κολικός του εντέρου προκαλείται από σπασμό του εντέρου και είναι πιθανό να αποτελεί σύμπτωμα διαφόρων παθήσεων όπως είναι το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, η απόφραξη του εντέρου, η γαστρεντερίτιδα, κ.ά.

2. Αλλάξτε τις διατροφικές σας συνήθειες και βγάλτε από την διατροφή σας φαγητά πλούσια σε κορεσμένα λιπαρά. Αυξήστε την πρόσληψη φρούτων και λαχανικών, που είναι πηγή βιταμινών και φυτικών ινών, τα οποία βελτιώνουν την υγεία του πεπτικού, μειώνοντας τον κίνδυνο κολικού.

3. Η διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στην πρόληψη του κολικού του εντέρου. Πέρα από την συχνή κατανάλωση φρούτων και λαχανικών, εντάξτε στην διατροφή σας, τροφές ολικής άλεσης, που προλαμβάνουν την εμφάνιση πολλών μορφών καρκίνου, μειώνουν τον καρδιαγγειακό κίνδυνο και βελτιώνουν την υγεία του πεπτικού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

4. Ένας από τους πιο απλούς και ταυτόχρονα αποτελεσματικούς τρόπους πρόληψης του κολικού του εντέρου, είναι να πίνετε πολύ νερό σε καθημερινή βάση, τουλάχιστον 2-3 λίτρα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.