ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Αυστρία για Sputnik V: «Οι χώρες της ΕΕ μπορούν να παραγγείλουν εμβόλια εκτός κοινής στρατηγικής»

Αυστρία για Sputnik V: «Οι χώρες της ΕΕ μπορούν να παραγγείλουν εμβόλια εκτός κοινής στρατηγικής»

Ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ μέσα από τις δηλώσεις του τόνισε ότι οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπορούν να παραγγείλουν εμβόλια από οποιαδήποτε εταιρία επιθυμούν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, “το εμβόλιο όχι μόνο πρέπει να είναι αποτελεσματικό και ασφαλές, αλλά πρέπει επίσης να εγκριθεί, και φυσικά θα προτιμούσαμε την έγκριση από την ΕΕ, αλλά η υγεία των πολιτών δεν πρέπει να χρησιμοποιείται για γεωπολιτική στρατηγική, τα αντισώματα δεν έχουν σημαία”.

Ο Αυστριακός ομοσπονδιακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς ανακοίνωσε πρόσφατα ότι οι διαπραγματεύσεις για μία σύμβαση αγοράς του ρωσικού εμβολίου “Sputnik V” κατά του νέου κορωνοϊού από την Αυστρία έχουν πρακτικά ολοκληρωθεί, σημειώνοντας ότι με ένα εκατομμύριο επιπλέον δόσεις εμβολίων (που προγραμματίζεται να αγοραστούν από τη Ρωσία) αυτό θα ήταν ένα “επιπλέον turbo” για την αυστριακή εκστρατεία εμβολιασμού.

Μετά την κρίση, ο καγκελάριος – ο οποίος υποστηρίζει εδώ και μήνες την προμήθεια του ρωσικού εμβολίου από την Αυστρία – προτίθεται, όπως είπε, να θέσει εντός της Ευρώπης το ερώτημα, τι θα μπορούσε κανείς να είχε κάνει διαφορετικά προκειμένου να υπάρχει η ίδια ταχύτητα όπως στη Βρετανία και στις Ηνωμένες Πολιτείες τόσο όσον αφορά την προμήθεια όσο και την έγκριση εμβολίων.

«Βρισκόμαστε στα τελευταία μέτρα, και μία παραγγελία του εμβολίου “Sputnik V” μπορεί πιθανόν να γίνει ήδη την ερχόμενη εβδομάδα», είχε δηλώσει στις 31 Μαρτίου ο Σεμπάστιαν Κουρτς, μετά την συνάντηση που είχε στη Βιέννη με τον πρέσβη της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Αυστρία Ντμίτρι Λιουμπίνσκι.

Ο καγκελάριος είχε ήδη στις 26 Φεβρουαρίου, τηλεφωνική συνομιλία με τον πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντίμιρ Πούτιν, κατά τη διάρκεια της οποίας συζήτησαν το ενδεχόμενο να προμηθευθεί η Αυστρία το ρωσικό εμβόλιο “Sputnik V”, αλλά και να υπάρξει μία από κοινού παραγωγή του εμβολίου.

Στις αρχές Φεβρουαρίου, ο Σεμπάστιαν Κουρτς δήλωνε ότι θέλει να υπάρξει στη χώρα του παραγωγή του ρωσικού και του κινεζικού εμβολίου κατά του κορωνοϊού, σημειώνοντας πως “εάν εγκριθούν τα δύο εμβόλια, η Αυστρία θα προσπαθούσε σίγουρα να διαθέσει τις παραγωγικές ικανότητες εγχώριων εταιρειών για ρωσικά ή κινέζικα εμβόλια, όπως και άλλων χωρών”.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο ίδιος, είχε επίσης δηλώσει ότι θα εμβολιαζόταν με το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V ή με ένα κινεζικό εμβόλιο, εάν τα εμβόλια εγκριθούν στην Ευρώπη, επισημαίνοντας με νόημα, ότι “στα εμβόλια μετράει αποκλειστικά και μόνον η αποτελεσματικότητα, η ασφάλεια και η γρήγορη διαθεσιμότητα, και όχι οι γεωπολιτικές διαμάχες”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.