ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Μ.Θεμιστοκλέους: Πότε ανοίγουν τα ραντεβού εμβολιασμού για τους 55-59 και τους 50-54

Μ.Θεμιστοκλέους: Πότε ανοίγουν τα ραντεβού εμβολιασμού για τους 55-59 και τους 50-54

Ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης για τον κορωνοϊό, αναφέρθηκε στην εξέλιξη του εμβολιασμού του πληθυσμού κατά του ιού στη χώρα μας.

Τα ραντεβού για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού ανοίγουν στις 21 Απριλίου για τους πολίτες από 55 έως 59 ετών ενώ για τους 50 έως 54 ετών η πλατφόρμα θα ανοίξει το Σάββατο, 24 Απριλίου.

Παράλληλα, ο κ. Θεμιστοκλέους τόνισε ότι έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα 2.530.000 εμβολιασμοί πολιτών. Στο σύνολο του πληθυσμού το 16,75% έχει λάβει μία δόση του εμβολίου ενώ το 7,35% έχει θωρακιστεί και με τις δύο δόσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα το ενδεχόμενο άνοιγμα επιπλέον ηλικιακών ομάδων θα εξεταστεί μέσα στις επόμενες βδομάδες ανάλογα και την πορεία των εμβολιασμών.

Στο μεταξύ, σε ότι αφορά το εμβόλιο της Jonshon and Jonshon ο κ. Θεμιστοκλέους ξεκαθάρισε ότι επί του παρόντος αναμένουμε τις αποφάσεις του EMA αλλά και της Εθνικής Επιτροπής των εμβολιασμών.

Στο πλαίσιο αυτό οι εμβολιασμοί με το συγκεκριμένο εμβόλιο δε θα ξεκινήσουν ακόμα μέχρι να ληφθεί το «πράσινο φως». Σε κάθε περίπτωση, η επίδραση αυτής της εξέλιξης στην πορεία των εμβολιασμών στη χώρα μας «είναι μικρή» σύμφωνα με τον κ. Θεμιστοκλέους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!


ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.