ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Βουλγαρία: Απαγόρευσε τη χρήση του εμβολίου της AstraZeneca για τις γυναίκες κάτω των 60 ετών

Βουλγαρία: Απαγόρευσε τη χρήση του εμβολίου της AstraZeneca για τις γυναίκες κάτω των 60 ετών

Βουλγαρία ανέστειλε τη χρήση του εμβολίου της AstraZeneca κατά του Covid-19 για τις γυναίκες κάτω των 60 ετών που διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο θρόμβωσης, ανακοίνωσε σήμερα ο απερχόμενος υπουργός Υγείας.

Η Βουλγαρία έχει χορηγήσει σε 638.400 πολίτες μια πρώτη δόση εμβολίου, σχεδόν στο ένα τρίτο αυτών το εμβόλιο της AstraZeneca, σε μια από τις βραδύτερες εκστρατείες εμβολιασμού στην ΕΕ.

«Το εμβόλιο της AstraZeneca δεν θα χορηγηθεί στις γυναίκες κάτω των 60 ετών με αυξημένο κίνδυνο θρόμβωσης και/ ή με διάγνωση θρομβοπενίας», δήλωσε ο Κονσταντίν Ανγκέλοφ στους δημοσιογράφους.

Ο Ανγκέλοφ επισήμανε οι άνθρωποι που έχουν ήδη εμβολιαστεί με μια πρώτη δόση με το AstraZeneca και δεν εμφάνισαν καμιά ανεπιθύμητη ενέργεια θα πρέπει να εμβολιαστούν με τη δεύτερη δόση του ίδιου εμβολίου.

Όσοι δεν επιθυμούν να κάνουν μια δεύτερη δόση με το AstraZeneca μπορούν να επιλέξουν μια δόση με το εμβόλιο των Pfizer-BioNTech σχεδόν 84 ημέρες μετά την πρώτη δόση, διευκρίνισε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η βαλκανική χώρα των 7 εκατομμυρίων κατοίκων αναμένεται να λάβει περισσότερα από 5,5 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου εγκεκριμένου από την ΕΕ έως τα μέσα Ιουνίου, συμπεριλαμβανομένων 3,5 εκατομμυρίων δόσεων των Pfizer-BioNTech, γεγονός που θα βοηθήσει να επιτευχθεί ανοσία στην κοινότητα έως τα τέλη Ιουλίου, δήλωσε ο Ανγκέλοφ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.