ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Βραζιλιάνοι επιστήμονες πρότειναν τη χρήση κουρκουμίνης για την αντιμετώπιση του Covid-19

Βραζιλιάνοι επιστήμονες πρότειναν τη χρήση κουρκουμίνης για την αντιμετώπιση του Covid-19

Βραζιλιάνοι επιστήμονες πρότειναν τη χρήση κουρκουμίνης, μιας ουσίας από τη ρίζα του κουρκουμά, ως μέρος νανοδομημένων φαρμάκων για τη θεραπεία της λοίμωξης από κορvνοϊούς.

Τα ευρήματα των ερευνητών δημοσιεύονται στο περιοδικό Biomedicine and Pharmacotherapy.

Οι επιστήμονες συνέδεσαν την πιθανή χρήση της κουρκουμίνης ως αντιιικού παράγοντα κατά της νόσου με την ικανότητά της να καταστέλλει τα ιικά ένζυμα. Ρυθμίζει την ιική ρύθμιση, συνδέεται με υψηλή αποτελεσματικότητα με την κύρια ιική πρωτεάση, η οποία παίζει βασικό ρόλο στην αντιγραφή και αναστέλλει την προσκόλληση και την είσοδο του ιού στο κύτταρο ξενιστή, ανέφερε η μελέτη.

Όπως ανακάλυψαν οι συγγραφείς της, η κουρκουμίνη εμποδίζει την αλληλεπίδραση μεταξύ του ιού SARS-CoV-2 και των ανθρώπινων κυττάρων-στόχων, καταστέλλοντας τόσο την ακίδα πρωτεΐνης του ιού, με την οποία προσκολλάται στο κύτταρο, όσο και τους υποδοχείς ACE2, μέσω των οποίων εισέρχεται ο ιός το κύτταρο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι επιστήμονες έχουν επίσης δημιουργήσει νανοδομημένα συστήματα παράδοσης κουρκουμίνης που χρησιμοποιούν νανογαλακτώματα, νανογέλες, μικκύλια, νανοσωματίδια και λιποσώματα ως φορείς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.