ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ραγδαία αύξηση στην χρήση κοκαΐνης και αγχολυτικών σύμφωνα με τα λύματα

Ραγδαία αύξηση στην χρήση κοκαΐνης και αγχολυτικών σύμφωνα με τα λύματα

Ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαΐδης μίλησε για τα στοιχεία που παρουσιάζουν τα λύματα, που δείχνουν ότι έχει πραγματοποιηθεί ραγδαία αύξηση στην κατανάλωση αντικαταθλιπτικών, αγχολυτικών και κοκαΐνης.

Ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ, μιλώντας σε εκδήλωση της Ευρωομάδας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με θέμα το «Ψηφιακό Πράσινο Πιστοποιητικό: Η Πρόκληση του Ανοίγματος του Τουρισμού και της Οικονομίας», επεσήμανε ότι στα λύματα οι επιστήμονες δεν εντοπίζουν μόνο τις συγκεντρώσεις του κορωνοϊού στον άνθρωπο, αλλά και οτιδήποτε άλλο «κυκλοφορεί» στις πόλεις.

Όπως σημείωσε, τα τελευταία ευρήματα είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτικά και φανερώνουν ότι «ισορροπούμε σε τεντωμένο σκοινί μεταξύ της Δημόσιας Υγείας, της οικονομικής κατάρρευσης και της κατάρρευσης της ψυχικής υγείας που είναι τρεις παράμετροι που είναι πολύ δύσκολο να ισορροπήσουν κάτω από αυτές τις συνθήκες».

Και συνέχισε λέγοντας, πως ακόμη και τις τελευταίες μέρες με το άνοιγμα των οικονομικών δραστηριοτήτων «τα δεδομένα από τις αναλύσεις στα λύματα είναι ανησυχητικά.

Έχει αυξηθεί σημαντικά η χρήση κάποιων αντικαταθλιπτικών, τα αγχολυτικά είναι σε σταθερά υψηλά επίπεδα και δυστυχώς η χρήση της κοκαΐνης είναι πάρα πολύ υψηλή πανευρωπαϊκά. Έχουμε καταγράψει την μεγαλύτερη χρήση κοκαΐνης διαχρονικά από το 2010».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο καθηγητής ολοκλήρωσε λέγοντας πως «κάτω από συνθήκες πανδημίας, εγκλεισμού, μοναξιάς, φόβου και άγχους για την ασθένεια, έχει επιδεινωθεί και η ψυχική υγεία του μέσου πληθυσμού και των παιδιών».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.