Κανονικά θα έπρεπε να του στήσουν ανδριάντα...

Από τις 8 Δεκεμβρίου ήταν γνωστό ότι τα εμβόλια COVID-19 ενέχουν κινδύνους για τις εγκύους

Από τις 8 Δεκεμβρίου ήταν γνωστό ότι τα εμβόλια COVID-19 ενέχουν κινδύνους για τις εγκύους

Από τις 8 του περασμένου Δεκεμβρίου είχε προειδοποιήσει ο βρετανικός οργανισμός υγείας ότι τα εμβόλια για τον κορωνοϊό κρύβουν κινδύνους για τις εγκύους ή για όσες ήθελαν να μείνουν έγκυες όπως είχε αποκαλύψει σχετικά το pronews.gr.

Όπως ανέφερε το pronews.gr στις 8 Δεκεμβρίου

«η προειδοποίηση της βρετανικής κυβέρνησης είναι ότι οι έγκυες γυναίκες δεν πρέπει να λαμβάνουν το εμβόλιο της Pfizer και οι γυναίκες γενικά θα πρέπει να αποφεύγουν να μείνουν έγκυες έως τουλάχιστον δύο μήνες μετά τον εμβολιασμό τους», σύμφωνα όσα έγραψε και ο The Independent.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα, «Τα εμβόλια mRNA είναι ολοκαίνουργια, πειραματική τεχνολογία και οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις είναι εντελώς άγνωστες . Ότι δεν γνωρίζουμε εάν αυτό το εμβόλιο θα μπορούσε να προκαλέσει υπογονιμότητα (σ.σ.: στείρωση) είναι ένα σημαντικό ζήτημα. Τα εμβόλια που δεν έχουν μελετηθεί επί αρκετό καιρό ενέχουν σοβαρό κίνδυνο να προκαλέσουν «χειρότερη αντίδραση στον ιό» όπως ανέφερε το Reuters.

Τώρα τέσσερις και πλέον μήνες μετά μέλος της εθνικής επιτροπής εμβολιασμού προειδοποίησε για ακριβώς το ίδιο θέμα:

Πως δεν πρέπει να εμβολιάζονται με το σκεύασμα της AstraZeneca, αυτή τη φορά γυναίκες που είναι ή σκοπεύουν να μείνουν έγκυες.

Συνεπώς ο κίνδυνος για τις εγκύους ή τις μέλλουσες εγκύους είναι υπαρκτός από τα εμβόλια mRNA και όχι μόνο .

Δείτε μας ζωντανά στο YouTube, Twitch, X, Telegram

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.