ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Αυτός είναι ο λόγος που το μαγνήσιο είναι το πιο ισχυρό χαλαρωτικό ανόργανο συστατικό στον κόσμο!

Αυτός είναι ο λόγος που το μαγνήσιο είναι το πιο ισχυρό χαλαρωτικό ανόργανο συστατικό στον κόσμο!

Οτιδήποτε είναι σφικτό, ευερέθιστο, με κράμπες και δύσκαμπτο είτε αν είναι κάποιο σημείο στο σώμα μας ή ακόμα και η διάθεση μας, είναι ένα σημάδι από έλλειψη μαγνησίου.

Αυτό το πολύ σημαντικό συστατικό είναι η αιτία για πάνω από 300 ενζυμικές αντιδράσεις και βρίσκεται σε όλους τους ιστούς σας – αλλά κυρίως στα οστά, στου μυς και στον εγκέφαλο σας. Πρέπει να το έχετε για να δημιουργήσουν τα κύτταρα σας ενέργεια, για να λειτουργήσουν πολλές χημικές αντλίες στο σώμα σας, για τη σταθεροποίηση των μεμβρανών, και για να βοηθήσουν τους μυς να χαλαρώσουν.

Πότε ήταν η τελευταία φορά που έφαγες μια γερή δόση από φύκια, ξηρούς καρπούς, χόρτα και φασόλια? Αν είσαι όπως οι περισσότεροι άνθρωποι, η μεγαλύτερη κατανάλωση ξηρών καρπών έρχεται από το φυστικοβούτυρο.

Γι’αυτό τον λόγο η λίστα με τις παθήσεις που σχετίζονται με την έλλειψη μαγνησίου είναι τόσο μεγάλη. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν πάνω από 3.500 ιατρικές αναφορές για την έλλειψη μαγνησίου

Παρόλα αυτά το συστατικό αυτό συχνά αγνοείται επειδή δεν είναι φάρμακο, ενώ είναι πολύ πιο ισχυρό από τα φάρμακα σε πολλές περιπτώσεις. Γι’αυτό και χρησιμοποιείται στα νοσοκομεία για επείγουσες καταστάσεις όπως είναι οι επιληπτικές κρίσεις και οι καρδιακές ανακοπές.

Μπορεί να έχεις έλλειψη μαγνησίου αν έχεις ένα από τα παρακάτω συμπτώματα: Μυϊκές κράμπες ή συσπάσεις Αϋπνία Ευερεθιστότητα Ευαισθησία σε δυνατούς θορύβους Άγχος Αυτισμό Σύνδρομο απόσπασης προσοχής (ADD) Ταχυπαλμίες Στηθάγχη Δυσκοιλιότητα Πρωκτικούς σπασμούς Πονοκεφάλους Ημικρανίες Ινομυαλγία Χρόνια κόπωση Άσθμα πέτρες στα νεφρά Διαβήτη Παχυσαρκία Οστεοπόρωση υψηλή αρτηριακή πίεση PMS Κράμπες περιόδου Ευερέθιστη κύστη Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου Παλινδρόμηση Δυσκολία στην κατάποση

Σταματήστε να αδειάζετε το σώμα σας από το Μαγνησίο Περιορίστε του καφέδες, τις κόκα κόλες, το αλάτι, την ζάχαρη και το αλκοόλ. Μάθετε πώς να ασκήσετε μία ενεργή χαλάρωση Ρωτήστε αν κάποια φάρμακα που παίρνετε ήδη προκαλούν την απώλεια μαγνησίου

Να τρώτε Φαγητά υψηλά σε μαγνήσιο

Συμπεριλάβετε τα παρακάτω στην διατροφή σας όσο πιο συχνά μπορείτε.

Kelp (είδος από θαλάσια φύκια), πίτουρα σιταριού, φύτρο σιταριού, αμύγδαλα, κάσιους, μαύρο σιτάρι, καρύδια Βραζιλίας, dulse, φουντούκια, κεχρί, καρύδια πεκάν, καρύδια, σίκαλη, τόφου, φασόλια σόγιας, καστανό ρύζι, σύκα, λάχανο, γαρίδες, αβοκάντο, μαϊντανό, φασόλια, κριθάρι, χόρτα πικραλίδα, και σκόρδο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.