ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Δείτε πως το βούρτσισμα των δοντιών μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο κορωνοϊού

Δείτε πως το βούρτσισμα των δοντιών μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο κορωνοϊού

Σύμφωνα με Βρετανούς επιστήμονες, εάν βουρτσίζεται τα δόντια σας διατρέχετε μικρότερο κίνδυνο να νοσήσετε σοβαρά από κορωνοϊό.

Ειδικότερα, ο κορωνοϊός μπορεί να εξαπλωθεί στην κυκλοφορία του αίματος μέσω των μολυσμένων ούλων ή της στοματικής κοιλότητας.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail, επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Μπέρμιγχαμ υποστηρίζουν ότι ο ιός μπορεί να φτάσει στους πνεύμονες μέσω του αίματος.

Μελέτες διαπίστωσαν ότι τα άτομα που πάσχουν από κάποια νόσο των ούλων, έχουν πιο πολλές πιθανότητες να νοσήσουν σοβαρά από Covid.

«Με το βούρτσισμα των δοντιών σας, θα μπορούσε να μειωθεί ο κίνδυνος να αρρωστήσετε σοβαρά από κορωνοϊό», επισημαίνουν οι Βρετανοί επιστήμονες προσθέτοντας ότι ο ιός μπορεί να εξαπλωθεί στο αίμα μετά τη μόλυνση των ούλων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι ερευνητές κατέληξαν στη θεωρία αυτή αφού διαπίστωσαν ότι ορισμένοι ασθενείς δεν είχαν φλεγμονή στους αεραγωγούς τους, αλλά σοβαρή λοίμωξη στους πνεύμονές τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.