ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Προνόμια για τους εμβολιασμένους σύμφωνα με το αμερικανικό CDC – Πότε αποχαιρετούν οριστικά τις μάσκες;

Προνόμια για τους εμβολιασμένους σύμφωνα με το αμερικανικό CDC – Πότε αποχαιρετούν οριστικά τις μάσκες;

Το Αμερικανικό Κέντρο Πρόληψης Ασθενειών γνωστοποίησε νέες οδηγίες που αφορούν τους πλήρως εμβολιασμένους πολίτες των ΗΠΑ.

Όπως ανακοίνωσε το CDC, οι Αμερικανοί που έχουν λάβει και τις δύο δόσεις του εμβολίου θα μπορούν να περπατούν στο δρόμο, να συναντούν συγγενείς τους, να προσέρχονται σε μικρές συγκεντρώσεις χωρίς μάσκα.

Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν ισχύει στην περίπτωση που έρχονται σε επαφή με πολύ κόσμο. Τότε, οι μάσκες κρίνονται απαραίτητες για την προστασία από τον κορωνοϊό.

Τα καλά νέα σύμφωνα με το αμερικανικό CDC είναι ότι οι εμβολιασμένοι θα μπορούν να επισκέπτονται εκείνους που δεν έχουν εμβολιαστεί, αρκεί οι τελευταίοι να μην έχουν εκτεθεί στον κορωνοϊό.

Για παράδειγμα, οι πλήρως εμβολιασμένοι παππούδες θα μπορούν να επισκεφθούν τα μη εμβολιασμένα υγιή ενήλικα παιδιά και υγιή εγγόνια χωρίς μάσκες ή αποστάσεις. Ωστόσο, η επίσκεψη πρέπει να περιορίζεται σε ένα νοικοκυριό. Αν, δηλαδή, οι γείτονες των ενήλικων παιδιών δεν έχουν εμβολιαστεί, δεν θα μπορούν να επισκεφθούν το σπίτι εάν όλοι δεν φορούν μάσκα ή εάν δεν τηρούνται οι αποστάσεις.

Στις νέες οδηγίες του το CDC συστήνει τα εξής:

  • Οι πλήρως εμβολιασμένοι Αμερικανοί μπορούν να συγκεντρώνονται σε εσωτερικούς χώρους, σε ιδιωτικές κατοικίες, σε μικρές ομάδες χωρίς μάσκες ή αποστάσεις. Οι εμβολιασμένοι μπορούν να συγκεντρωθούν σε σπίτι με μη εμβολιασμένους από ένα μόνο νοικοκυριό, επίσης χωρίς μάσκες ή αποστάσεις.
  • Οι εμβολιασμένοι δεν χρειάζεται να μπουν σε καραντίνα ή να υποβληθούν σε τεστ, εάν έχουν εκτεθεί στον κορωνοϊό, αρκεί να μην εμφανίσουν συμπτώματα λοίμωξης. Εάν εμφανίσουν συμπτώματα, πρέπει να απομονωθούν, να εξεταστούν και να μιλήσουν με το γιατρό τους.
  • Στους δημόσιους χώρους οι εμβολιασμένοι πρέπει να συνεχίσουν να φορούν μάσκες και να διατηρούν τις αποστάσεις όπως και τις οδηγίες προφύλαξης, σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα.
  • Οι εμβολιασμένοι θα πρέπει να συνεχίσουν να αποφεύγουν μεγάλες και μεσαίες συγκεντρώσεις.
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.