ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Κορωνοϊός – Ελλάδα: Ξεκινά η κλινική μελέτη του ισραηλινού φαρμάκου

Κορωνοϊός – Ελλάδα: Ξεκινά η κλινική μελέτη του ισραηλινού φαρμάκου

Στην Ελλάδα βρίσκεται ο καθηγητής Ιατρικής στο Ιατρικό Κέντρο του Τελ Αβίβ και επικεφαλής του Κέντρου Πρόληψης Καρκίνου Nadir Arber, ο οποίος θα έχει συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, προκειμένου να ρυθμιστούν οι λεπτομέρειες και να ξεκινήσει σύντομα η κλινική μελέτη στη χώρα μας του ισραηλινού φαρμάκου.

Η κλινική μελέτη θα ξεκινήσει στα Νοσοκομεία Αττικόν και Σωτηρία και χορηγός της είναι η Ιατρική Εταιρία Αθηνών.

Σήμερα τον καθηγητή Nadir Arber υποδέχθηκαν στο Νοσοκομείο Αττικόν, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

O κ. Κοντοζαμάνης καλωσόρισε τον καθηγητή Nadir Arber στη χώρα μας, τονίζοντας ότι με την επιστημονική του έρευνα έβαλε τα θεμέλια για τη δημιουργία ενός καινοτόμου φαρμάκου, το οποίο, όπως είπε, «αισιοδοξούμε ότι θα συμβάλλει αποτελεσματικά στη μάχη κατά της πανδημίας, εφόσον ολοκληρωθούν οι μελέτες και τα αποτελέσματα είναι θετικά». Άμεσα προσέθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, θα ξεκινήσει στην Ελλάδα, σε συνεργασία με Ισραηλινούς επιστήμονες, η κλινική μελέτη για το νέο φάρμακο.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στο Ισραήλ, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συζήτησε και συμφώνησε με τον Ισραηλινό ομόλογό του, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, τη συμμετοχή ελληνικών νοσοκομείων στις κλινικές δοκιμές.

Το φάρμακο είναι εισπνεόμενο και κατά την πρώτη φάση των κλινικών δοκιμών δεν προκάλεσε καμία παρενέργεια στους ασθενείς που το έλαβαν, όπως ο Nadir Arber, έχει αναφέρει. Παράλληλα, είχε τονίσει πως το φάρμακο είχε θετική επίδραση στην εξέλιξη των ασθενών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.